18.3 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

FOTO: La doi pași de Primăria Bistrița, casele din centrul vechi cad una câte una

Centrul vechi ajunge, încet, încet, un morman de moloz. La doi pași de Primăria BIstrița, ieri, a căzut tavanul unei case. Culmea, imobilul nu e locuit și e în administrația municipalității. Din fericire, o mămică cu un copilaș au trecut pe lângă imobil doar cu câteva momente înainte de a se desprinde tavanul.

Cad „pe capete” casele din centrul vechi. Din nefericire, acest lucru se întâmplă sub ”supravegherea” administrației locale.

Să cadă tencuială, bucăți din marginea acoperișului… era oricum, și până acum, la ordinea zilei.

FOTO: A-nceput din nou să cadă… câte-o cărămidă-n stradă!

INADMISIBIL! Viețile bistrițenilor „costă”… două pancarte minuscule!

Apoi, în primăvara acestui an, o casă aflată la doi pași de sediul Primăriei Bistrița, mai exact pe Titulescu nr 18, s-a prăbușit.

FOTO/VIDEO: S-au auzit două bubuituri, și apoi casa s-a dărâmat! 9 persoane afectate!

Administrația locală a dat din umeri, scuzându-se că nu poate interveni, imobilul nefiind al lor.

Clădirea e veche. Documentul original datează din 1913. Oricum de atunci s-a mai extins. Dacă clădirea a fost revendicată, noi nu avem ce face. Nu putem nici obliga pe cei care au cumpărat să plece, sau să repare. Au fost 1.000 de locuințe în centrul istoric care s-au tot vândut. Noi (n.r primăria) mai avem sub 100. Avem 52 de spații care au fost deja transformate în spații cu altă destinație, care nu mai corespund normelor de locuințe, și avem încă vreo 45 care așteaptă avizele de la minister.” declara Vasile Marina la vremea respectivă.

Ieri însă, o altă clădire a căzut sub greutatea timpului. La doi pași de cea care s-a prăbușit în luna martie.

„Eram în casă și am auzit dintr-o dată o bubuitură puternică. Nu vă pot spune cât de tare m-am speriat. NU am știut ce se întâmplă. Pe când mi-am revenit și m-am uitat, căzuse tavanul la imobilul de la numărul 22. Chiar înainte trecuse pe lângă el o femeie cu un copilaș mic. Doamne ferește ce se putea întâmpla. Iar acum, familia care locuiește lângă casa a cărui tavan s-a prăbușit, stau cu frica în spate să nu se prăbușească TOATĂ casa și să cadă peste a lor” a povestit, pentru Bistrițeanul.ro, Loredana Dombrea.

Culmea, bistrițeanca a făcut sesizări la municipalitate de mai multe ori, spunând că există pericolul ca imobilul de la nr 22 să se prăbușească. Dar administrației locale nu i-a păsat de acest lucru, deși imobilul respectiv ar fi unul din cele deținute de municipalitate.

„Am anunțat poliția despre ce s-a întâmplat și au venit și au blocat pasajul, casa fiind chiar lângă un pasaj. Au pus bandă să nu se treacă și atât. Dapoi cei ce stau chiar lângă imobilul respectiv, au copii. Se tem să nu se întâmple vreo nenorocire. E nepăsare! Nu se poate așa ceva. Să nu îți pese deloc de centrul istoric al orașului”, a spus revoltată Loredana Dombrea.

22

Bistrițeanca, o femeie cu o poveste de viață impresionantă și o voință de fier, a făcut tot ce i-a stat în putință și a reușit să reabiliteze imobilul în care locuiește ea: Titulescu nr 20.

Despre piedici, greutăți și eforturile depuse, puteți reciti aici:

BISTRIȚA: Reabilitarea unei fațade din Centrul Vechi, o misiune aproape imposibilă!

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: