16 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

FOTO – Nina Rus: Concursul din Serbia, cel mai greu de până acum, deși am cucerit trei medalii de aur

În weekend, chef Nina Rus a reprezentat România la un concurs culinar din Serbia. Deși a fost cel mai greu concurs, după cum susține bistrițeanca, echipa României s-a făcut remarcată. Nina Rus a venit acasă cu trei medalii de aur, dar și de argint și bronz.

„Vojvodina Cup” a avut loc în acest weekend, în Novi Sad, Serbia.

În echipa ce a reprezentat România la acest concurs a fost și Chef Nina Rus, managerul Păstrăvăriei Rin din Romuli. Aceasta a fost încrezătoare că ceea ce o va face remarcată este gustul din farfurie.

Cu toată încrederea în gustul său, concursul din Serbia a fost cea mai mare provocare de până acum.

„A fost extraordinar de greu. Și asta pentru că a trebuit să gătim totul în stil vojvodan. Adică trebuia să ști ceva despre zona respectivă și despre mâncarea lor. De aceea a fost cel mai greu concurs de până acum. Și mai ales proba de mâncare tradițională”, a explicat Nina Rus.

Provocările celor șase probe

În cadrul concursului au avut loc trei probe. Iar Nina a dat tot ce a avut mai bun. Și astfel, premiile nu au întârziat să apară.

Vojvodan Modern – vită cu sos de prune și caise, piure de păstârnac cu pătrunjel, legume sotate și ciuperci cu tarhon

Vojvodan tradițional – saramură de păstrăv cu mămăligă cu caimac

Paste – preparat din paste cu carne dublă – vită și porc, cu caimac și vin

Desert – măr copt gen trandafir

Hidden Box – miel cu sos de mentă și cu legume

Proba de ehipă – tradițional românesc – fasole cu cârnaț, salată de icre, zacuscă cu hribi, alivenci, cârnaț de casă, sarmale cu păstrăv afumat etc.

Cele șase probe i-au adus Ninei două medalii de aur, două de argint și una de bronz și o medalie de aur cu echipa.

A fost și o probă – expoziție cu produse de patiserie tradiționale, unde fiecare concurent a expus ceva adus gătit de acasă.

I-am cucerit și pe sârbi. După jurizarea produselor tradiționale, au venit toți și în două minute au devorat tot. Ideea e că sârbii nu au produse de-ale lor, tradiționale. Ceva autentic. Ei au furat de la unii și de la alții”, a explicat Nina Rus.

În fața chef-ului bistrițean stau și alte provocări. Însă acum vrea să se focalizeze pe familie, iar apoi va vedea la ce concursuri la care este solicitată va lua parte.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...