23.3 C
Bistrița
duminică, mai 26, 2024

FOTO: Primul viaduct prinde contur în Colibița!

O impresionantă desfășurare de forțe, în aceste zile, la Colibița! Aici s-a montat primul viaduct dintre cele 3 promise de autoritățile județene, pe tronsonul de drum de la Colibița spre Mița. 

O lucrare de artă de 140 metri, cu 4 deschideri și grinzi de 24 de metri lungime”, remarca zilele trecute Emil Radu Moldovan, președintele CJ Bistrița-Năsăud.

Impresionantul viaduct va stabiliza zona și va asigura un tronson de drum bun. Vizitatorii și turiștii vor ajunge până în capătul lacului Colibița.

Deși avem un județ cu un teren instabil, găsim soluțiile tehnice. Orice situație apare, o rezolvăm”, a mai precizat Emil Radu Moldovan.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a mai transmis că la finalul acestei veri, cel mai probabil bistrițenii vor putea circula pe un drum excelent la Colibița, dintr-un capăt în altul. 

Lucrările la viaduct sunt executate de cei de la Dimex 2000, fiind anunțate încă de anul trecut: 

VIDEO: Un viaduct de peste 30 de metri, la Colibiţa…?!?

 

Este primul viaduct din județ construit după 1989.

Valea Someșului și Valea Ilvelor erau renumite, în perioada interbelică pentru viaductele înălțate cu prilejul construirii căii ferate: 

VIDEO: Misterios și seducător, la Lunca Ilvei…!

Impresionantele construcții au completat atunci statisticile proiectului. Acesta a presupus 3.6 milioane de metri cubi de terasamente, 147 de podețe, 32 de poduri, viaducte de coastă și 5 viaducte mari înălțate la 20-30 de metri, cu fundații încastrate impresionante, de până la 10 metri adâncime.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!