20.2 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

FOTO: Primul viaduct prinde contur în Colibița!

O impresionantă desfășurare de forțe, în aceste zile, la Colibița! Aici s-a montat primul viaduct dintre cele 3 promise de autoritățile județene, pe tronsonul de drum de la Colibița spre Mița. 

O lucrare de artă de 140 metri, cu 4 deschideri și grinzi de 24 de metri lungime”, remarca zilele trecute Emil Radu Moldovan, președintele CJ Bistrița-Năsăud.

Impresionantul viaduct va stabiliza zona și va asigura un tronson de drum bun. Vizitatorii și turiștii vor ajunge până în capătul lacului Colibița.

Deși avem un județ cu un teren instabil, găsim soluțiile tehnice. Orice situație apare, o rezolvăm”, a mai precizat Emil Radu Moldovan.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a mai transmis că la finalul acestei veri, cel mai probabil bistrițenii vor putea circula pe un drum excelent la Colibița, dintr-un capăt în altul. 

Lucrările la viaduct sunt executate de cei de la Dimex 2000, fiind anunțate încă de anul trecut: 

VIDEO: Un viaduct de peste 30 de metri, la Colibiţa…?!?

 

Este primul viaduct din județ construit după 1989.

Valea Someșului și Valea Ilvelor erau renumite, în perioada interbelică pentru viaductele înălțate cu prilejul construirii căii ferate: 

VIDEO: Misterios și seducător, la Lunca Ilvei…!

Impresionantele construcții au completat atunci statisticile proiectului. Acesta a presupus 3.6 milioane de metri cubi de terasamente, 147 de podețe, 32 de poduri, viaducte de coastă și 5 viaducte mari înălțate la 20-30 de metri, cu fundații încastrate impresionante, de până la 10 metri adâncime.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...