14.7 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

VIDEO: Circ și scandal, între consilierii din Rodna! „Nu-mi convine situația… Posibil să facem ședințele de Consiliu Local în Căminul Cultural”

Este de notorietate, deja, faptul că în Consiliul Local din Rodna ședințele se desfășoară cu scandal. Primarul Valentin Grapini a recunoscut că îl nemulțumește situația. Localnicii i-au solicitat să desfășoare ședințele în Căminul Cultural.

Am avut o discuție cu toate partidele reprezentate în Consiliul Local Rodna, înainte de aprobarea bugetului. Niciunul nu mi-a spus că au de gând să taie banii de la investiții. Continuitatea duce la progres. Ori în momentul de față sunt câteva capitole care au suferit modificări majore. Vom avea probleme mari în a finaliza școala și grădinița. S-au tăiat câte 2 miliarde de la fiecare investiție. S-au direcționat către alte lucruri care, din punctul meu de vedere, nu erau necesare”, a explicat primarul Valentin Grapini.

Edilul din Rodna speră ca lucrările la școală și grădiniță să fie gata în septembrie, odată cu începerea noului an școlar. Însă dacă banii s-au tăiat de la investiții, plățile către constructor nu vor putea fi făcute. „Vor apărea penalități, și nu-mi convine situația, pentru că vor avea de suferi doar cetățenii din Rodna”, a subliniat primarul Valentin Grapini.

Primarul din Rodna a explicat că a propus spre aprobare un buget similar cu cel de anul trecut. Acolo erau cuprinse sumele necesare cheltuielilor de funcționare, dar și toate investițiile necesare în Rodna.

Consilierii locali care s-au opus bugetului propus de Grapini i-au transmis primarului că ei se află în campanie electorală și că vor încheia campania abia în 2024. „Le transmit că eu sunt în administrație. Sunt în folosul cetățeanului, împreună cu colegii mei. Voi intra în campanie electorală în 2024, o lună de zile, așa cum este normal”, a mai spus Valentin Grapini.

Inedit: Ședințele de Consiliu Local – transparente pentru toată lumea, în Căminul Cultural

Până acum, ședințele de consiliu local erau transmise pa pagina de facebook Consiliul Local Rodna. Mulți cetățeni i-au transmis însă primarului că sunetul se întrerupe brusc sau intervin zgomote de fond atunci când încearcă să ia cuvântul.

Foarte mulți mi-au scris, m-au sunat la telefon sau chiar m-au oprit pe stradă… Așa că am propus ca de acum ședințele de CL din Rodna să fie transmise prin intermediul unei televiziuni locale”, a precizat Valentin Grapini.

Mai am o solicitare din partea cetățenilor. Să organizăm ședințele de consiliu local în Căminul Cultural. Pentru că sunt foarte mulți cetățeni care vor să participe. Voi verifica în ce măsură este legal. Și cred c-o să le facem în Căminul Cultural.

Îi aștept cu drag, pentru că nu am nimic de ascuns. Nu am mai avut până acum asemenea probleme. Știu ce se ascunde în spatele tuturor acestor lucruri. Am dejucat planul și îl cunosc. Îi asigur pe cetățeni că vom face tot posibil să continuăm investițiile pe care le pun în pericol acești oameni. Își închipuie că denigrându-mă sau nevotând fondurile pentru continuarea investițiilor – oamenii vor spune că primarul este de vină…”, a mai remarcat Valentin Grapini.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui domnul primar sa facă o lista cu toți consilierii care s-au opus si în dreptul fiecăruia sa treacă ce propuneri au în locul unor investiții care sunt atât de necesare! Sa-i vadă lumea și sa știe pe viitor ce votează și pe cine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...