13 C
Bistrița
vineri, august 12, 2022

FOTO: Și-au dorit foarte mult să vadă de aproape cum lucrează salvatorii…

Au vrut să vadă cum anume operează salvatorii, astfel încât totul s-a transformat într-un dialog captivant, în care am învățat împreună despre riscurile jocului cu focul, despre apelul responsabil la numărul unic de urgență 112 – făcut de un părinte, profesor sau vecin și nu în ultimul rând, am învățat ce înseamnă să fii pompier…

La invitația personalului didactic de la Școala Primară, respectiv Grădinița din localitatea Domnești, le-am propus celor mici și însoțitorilor, deopotrivă, o altfel de activitate, în aer liber. Am încercat să transformăm totul într-o poveste adaptată vârstei lor frumoase, din care să rămână cu un cuvânt întipărit în subconștient: Responsabilitate.

Un cuvânt poate prea greu, raportat la primii anișori din viață, dar inserat într-o prezentare interactivă, ce deseori s-a transformat într-un dialog captivant, îi poate ajuta mult în transformarea lor în viitorii stâlpi ai comunității din care fac parte. Am învățat împreună despre riscurile jocului cu focul, apelul responsabil la numărul unic de urgență 112 – făcut de un părinte, profesor sau vecin și nu în ultimul rând, am învățat ce înseamnă să fi pompier – paramedic sau despre întreaga tehnică de intervenție din dotarea noastră.

De la începutul anului 2018, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița–Năsăud este un partener activ al unităților de învățământ din județ. Activitățile sunt organizate la sediile subunităților inspectoratului și la nivelul instituțiilor de învățământ – pentru preșcolari, respectiv elevi din sistemul preuniversitar.

În fapt, în acest program „Școala altfel”, desfășurat sub deviza „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, pompierii militari se dovedesc a fi extrem de utili pentru formarea unui comportament preventiv, atât prin cunoașterea tipurilor de riscuri care se pot manifesta în fiecare comunitate în parte, precum și a regulilor de comportament în cazul producerii unor situații de urgență.

Foto @ ISU Bistrița

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...