-5.9 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

FOTO: Și-au dorit foarte mult să vadă de aproape cum lucrează salvatorii…

Au vrut să vadă cum anume operează salvatorii, astfel încât totul s-a transformat într-un dialog captivant, în care am învățat împreună despre riscurile jocului cu focul, despre apelul responsabil la numărul unic de urgență 112 – făcut de un părinte, profesor sau vecin și nu în ultimul rând, am învățat ce înseamnă să fii pompier…

La invitația personalului didactic de la Școala Primară, respectiv Grădinița din localitatea Domnești, le-am propus celor mici și însoțitorilor, deopotrivă, o altfel de activitate, în aer liber. Am încercat să transformăm totul într-o poveste adaptată vârstei lor frumoase, din care să rămână cu un cuvânt întipărit în subconștient: Responsabilitate.

Un cuvânt poate prea greu, raportat la primii anișori din viață, dar inserat într-o prezentare interactivă, ce deseori s-a transformat într-un dialog captivant, îi poate ajuta mult în transformarea lor în viitorii stâlpi ai comunității din care fac parte. Am învățat împreună despre riscurile jocului cu focul, apelul responsabil la numărul unic de urgență 112 – făcut de un părinte, profesor sau vecin și nu în ultimul rând, am învățat ce înseamnă să fi pompier – paramedic sau despre întreaga tehnică de intervenție din dotarea noastră.

De la începutul anului 2018, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița–Năsăud este un partener activ al unităților de învățământ din județ. Activitățile sunt organizate la sediile subunităților inspectoratului și la nivelul instituțiilor de învățământ – pentru preșcolari, respectiv elevi din sistemul preuniversitar.

În fapt, în acest program „Școala altfel”, desfășurat sub deviza „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, pompierii militari se dovedesc a fi extrem de utili pentru formarea unui comportament preventiv, atât prin cunoașterea tipurilor de riscuri care se pot manifesta în fiecare comunitate în parte, precum și a regulilor de comportament în cazul producerii unor situații de urgență.

Foto @ ISU Bistrița

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...

La MedTOTAL beneficiezi de cel mai mic preț, la testele rapide Covid-19

La Policlinica MedTotal, specialiștii în sănătate te ajută să te testezi rapid și la cel mai...