15.5 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

FOTO/VIDEO: Buletinul de răscoală #4, la Casa cu Lei din Bistrița

În rândul celor 32 de revoluții, rebeliuni, loviluții care au avut loc până în acest moment în secolul XXI – a noastră – cum vor fi consemnând (și) toți ceilalți în parte – este cea mai importantă…” Așa începe Buletinul de Răscoală prezentat și oferit publicului, zilele trecute, la Casa cu Lei.

A fost o întâlnire caldă, între prieteni care s-au pus la curent cu ce s-a mai întâmplat în studioul – atelierul deschis al lui Gorzo la Bistrița.

Pe simeze se schimbaseră, de la ultima vizită, toate lucrările.

Ele însumează lucrările realizate de Gorzo în ultima lună, la Bistrița. Cele mai recente lucrări sunt cele cu nisip – într-o tehnică pe care el a dezvoltat-o în ultimul timp. Foarte recente sunt și obiectele a căror sursă o reprezintă o placă de linogravură…”, a explicat Lina Țărmure, curatorul expoziției.

Continuous Studio a debutat acum două luni de zile, la Bistrița. Până acum Gorzo a „invadat” în Bistrița patru spații expoziționale cu lucrările sale.

Detalii despre aceste expoziții – în linkurile de mai jos:

FOTO: Ultima distracție, în parcul din Bistrița: Să-ți faci o fotografie alături de personajele lui Gorzo. Sau să desenezi mesaje usturătoare peste picturi

BISTRIȚA: Dumitru Gorzo ne invită la vernisajul „Alb șui” @ Boethium Space pe strada Gh Șincai

Se deschide oficial atelierul temporar al artistului Gorzo, vineri, 30 iunie, la Casa cu Lei

FOTO – Utopia lui Dumitru Gorzo, la Bistrița: Tentația de a privi prin gaura cheii

Publicația „Buletin de răscoală” are ca scop informarea publicului local și național asupra acțiunilor desfășurate în Bistrița de echipa proiectului.

Numărul 4 al Buletinului de răscoală debutează cu un text semnat de Horațiu Lipot. El reprezintă primul efect al Rezidenței Utopice de Scris – un demers închegat în cinstea proiectului amintit ulterior. Scopul este concentrarea perspectivelor polifonice provenite din multiple ramuri ale domeniului cultural – asupra intervențiilor propuse de Continuous Studio la Bistrița.

Cele patru numere din Buletinul de Răscoală vor contura, în final, catalogul proiectului „Continuous Studio VI: utopia, merită”.

Horațiu Lipot – cel care semnează textul ultimului Buletin de răscoală – este curator, manager cultural și critic de artă. Colaborează din anul 2021 cu spații din scena off sau on din București și centrele locale, în calitate de curator independent. A fost director artistic al galeriei IOMO în anul 2021 și al spațiului Atelier 35 în perioada 2019 – 2021. Între anii 2017 – 2019 a coordonat programul expozițional al Witte Gallery din Ulft, Olanda. Publică recenzii și articole despre scena artistică actuală în publicații ca Revista Arta, Observator Cultural și în alte reviste de profil.

Demersul artistic al lui Gorzo la Bistrița este curatoriat de Lina Țărmure. Din echipa de proiect fac parte și Răzvan Năstase (Design grafic) și Miruna Vlad & Andrada Moruțan (asistenți producție).

Proiectul Continuous Studio VI: utopia, merită” este susținut deCentrul cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița și Primăria Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.