22 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

FOTO/VIDEO: O ursoaică cu doi pui a făcut ravagii la Romuli. „E un comportament anormal!”

Un cioban și-a găsit turma înjumătățită, la Romuli. O ursoaică cu doi pui a intrat noaptea și a făzut ravagii, omorând zeci de ovine. „E un comportament anormal. E tipic lupului, nu ursului!”, a declarat primarul comunei.

Un bărbat din Romuli și-a găsit turma de oi înjumătățită. Ovinele se aflau azi-noapte în saivan, închise, mai ales că o parte dintre oi născuseră pui de curând.

Totuși, o ursoaică și-a făcut apariția, și a intrat în anexă. Și nu a luat doar o oaie, ci i-a înjumătățit bărbatului turma.

A dat atacul azi-noapte. Deși oile erau închise, că unele fătaseră de curând. Omul avea undeva la vreo 60 de oi. Și i-a omorât 32 de oi. Mâine vor veni să vadă exact, să facă constatările și să-l despăgubească pe om” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Romuli, Ioan Monița.

Ursoaica nu a fost singură: urmele arată că ar fi fost însoțită și de pui.

„A fost cu doi pui, de vreo doi ani. Totuși, nu e un comportament normal. Ursul vine, ia o oaie și pleacă. Am lucrat în domeniile astea, și am fost vânător, și am studiat la școală, dar așa ceva nu e normal. E un comportament atipic. E un comportament de lup, mai degrabă. Lupii vin și fac ravagii. Ursul își ia să mănânce și pleacă”, a subliniat primarul comunei.

Imaginile sunt de-a dreptul înfiorătoare:

Tot un comportament atipic a fost și cel al ursului care a atacat Fântânița:

FOTO – Ursul a făcut ravagii azi-noapte în Fântânița: A omorât șapte oi și un miel

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.