20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

FOTO/VIDEO: O ursoaică cu doi pui a făcut ravagii la Romuli. „E un comportament anormal!”

Un cioban și-a găsit turma înjumătățită, la Romuli. O ursoaică cu doi pui a intrat noaptea și a făzut ravagii, omorând zeci de ovine. „E un comportament anormal. E tipic lupului, nu ursului!”, a declarat primarul comunei.

Un bărbat din Romuli și-a găsit turma de oi înjumătățită. Ovinele se aflau azi-noapte în saivan, închise, mai ales că o parte dintre oi născuseră pui de curând.

Totuși, o ursoaică și-a făcut apariția, și a intrat în anexă. Și nu a luat doar o oaie, ci i-a înjumătățit bărbatului turma.

A dat atacul azi-noapte. Deși oile erau închise, că unele fătaseră de curând. Omul avea undeva la vreo 60 de oi. Și i-a omorât 32 de oi. Mâine vor veni să vadă exact, să facă constatările și să-l despăgubească pe om” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Romuli, Ioan Monița.

Ursoaica nu a fost singură: urmele arată că ar fi fost însoțită și de pui.

„A fost cu doi pui, de vreo doi ani. Totuși, nu e un comportament normal. Ursul vine, ia o oaie și pleacă. Am lucrat în domeniile astea, și am fost vânător, și am studiat la școală, dar așa ceva nu e normal. E un comportament atipic. E un comportament de lup, mai degrabă. Lupii vin și fac ravagii. Ursul își ia să mănânce și pleacă”, a subliniat primarul comunei.

Imaginile sunt de-a dreptul înfiorătoare:

Tot un comportament atipic a fost și cel al ursului care a atacat Fântânița:

FOTO – Ursul a făcut ravagii azi-noapte în Fântânița: A omorât șapte oi și un miel

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.