30.8 C
Bistrița
vineri, iulie 19, 2024

FOTO/VIDEO – Pata de culoare de care avem atâta nevoie: Ceremonie festivă, la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”

Ceremonie festivă, presărată de emoții și momente muzicale, astăzi, la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”. Aici s-au inaugurat oficial lucrările de modernizare începute acum patru ani, în timpul administrației Ovidiu Crețu și finalizate în această toamnă, de echipa Primăriei condusă de Ioan Turc – după cum a subliniat directoarea Raluca Mărginean. Aceasta a mulțumit tuturor celor implicați.

Îmbrăcați în albastru, profesorii și elevii Liceului de Muzică „Tudor Jarda” au sărbătorit astăzi cu un moment festiv – finalizarea lucrărilor de modernizare, restaurare și renovare a clădirii de pe Odobescu Nr 8.

Săptămâna viitoare sunt șanse ca toate spațiile școlii să fie folosite de elevi, ultimele retușuri urmând a fi finalizate în aceste zile.

La ceremonie a participat inclusiv fiul marelui compozitor Tudor Jarda – Pavel Jarda, artist și autor al bustului lui Grigore Pletosu și Tudor Jarda.

Artistul a  rememorat anii din copilăria compozitorului petrecută la Bistrița, oferind liceului și câteva dintre cărțile aparținând lui Tudor Jarda.

Directoarea liceului, Raluca Mărginean, a mulțumit pe rând celor implicați în proiectul de modernizare: primarului Ovidiu Crețu, foștilor directori Claudiu Șular și Floarea Sfechiș, care a insistat în anii 70 pentru înființarea primei clase de muzică. Mulțumiri a primit și primarul Ioan Turc în mandatul căruia s-a reabilitat corpul A, clădire monument istoric, curtea și amfiteatrul din interiorul curții. „Tot în mandatul primarului Ioan Turc vom primi prin PNRR mobilier școlar, apartură pentru un al doilea laborator în școală și un pian pentru sala festivă”, a reamintit Raluca Mărginean. 

Camelia Tabără, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a reamintit celor prezenți de eforturile directoarei Floarea Sfechiș care a bătut la porțile Inspectoratului Școlar, pe când a studia muzică părea autorităților comuniste un moft.

Acest liceu este pata de culoare de care avem cu toții nevoie în mediul educațional. Este un colectiv tânăr de profesori aici și cred că trebuie să cunoască istoria școlii. Să nu considere că li se cuvine și atunci când este nevoie să lupte pentru cauza lor. Pentru că e una corectă și justă…”, a mai spus Camelia Tabără.  

Mulțumiri au primit și voluntarii Lions Club Bistrița care au sprijinit achiziționarea unor instrumente și manuale în școală. Și echipa tehnică a Primăriei Bistrița a primit mulțumiri și cadouri simbolice din partea conducerii școlii. Au vorbit emoționant despre importanța învățământului vocațional și inspectorii Elena Cîmpan, Vasile Duda și profesorul Mircea Cristian Nicula, șeful ISJ BN.

Ceremonia a fost presărată de momente muzicale susținute de elevii Liceului „Tudor Jarda”.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Să nu uitam că, până la momentul festiv, elevii au stat în frig zile întregi datorită unor greseli de execuție a lucrării, iar profesorii nu beneficiază de o sală profesorală așa cum merită!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.