7.1 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

FOTO/VIDEO: Pietonalul, însuflețit de cavaleri și domnițe! Grecii de la Kosa Mostra, molipsitor de optimiști

Serbările Bistriței medievale au însuflețit în această după-amiază Pietonalul Liviu Rebreanu, acolo unde muzica din alte vremuri a cuprins întreaga suflare din centrul vechi al orașului! Domnițele și-au etalat grația, încercând să cucerească titlul suprem, iar muzicienii greci de la Kosa Mostra sunt molipsitor de optimiști și energici:

 

Ordinul Cavalerilor de Mediaș a oferit bistrițenilor un spectacol pe cinste, din săbii au țâșnit scântei, arcurile s-au încordat la maximum, iar parada medievală a cavalerilor, domnițelor și oaspeților lor – devenită deja tradiție în cadrul acestor serbări – a colorat atmosfera după-amiezii.

[arve url=”https://youtu.be/1idPEF1A628″ /]

Seara a început cu un micro-concert de muzică medievală susținut de trupa Obscurus Orbis din Letonia, după care, pe scenă au urcat cele 9 domnițe care vor încerca astăzi și mâine să cucerească aprecieri din partea juriului, dar și a publicului, pentru a cuceri titlul suprem de Domnița Bistriței 2018.

Tinerele care vor primi drept premiu o rochie de epocă croită de însăși faimoasa Tina Olari, designerul care a creat rochia câștigătoarei Miss World, s-au prezentat în fața bistrițenilor, fiind întâmpinate cu aplauze și urale. Sunt eleve la Colegiul „Liviu Rebreanu” și la „Corneliu Baba”, cele mai multe pasionate de artă, muzică și șah:

[arve url=”https://youtu.be/rEL6zFMiGME” /]

Muzicienii greci de la Koza Mostra susțin în aceste momente un recital extraordinar și de-a dreptul incendiar pe scena de pe Pietonalul Liviu Rebreanu, urmând ca seara medievală să se încheie cu un spectacol de animație cu foc susținut de trupa SiriuS. De la ora 21:00, în centrul orașului este așteptat Ștefan Bănică Junior cu un recital care se anunță, de asemenea, extraordinar.

[arve url=”https://youtu.be/qVGg8gr8S9w” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...

Grupul TeraPlast aderă la cea mai mare inițiativă globală de sustenabilitate

Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă în domeniul guvernanței corporative...