14.7 C
Bistrița
sâmbătă, mai 21, 2022

FOTO/VIDEO: Se taie teii de pe Republicii? Ce susțin ecologiștii și ce răspunde municipalitatea:

Ecologiștii și municipalitatea sunt pe punctul de a intra într-un nou război. Marius Bălan susține că, după calculele sale, municipalitatea ar urma să taie undeva la 100 de tei de pe Bulevardul Republicii pentru noii stâlpi de iluminat. ”Sper să greșesc. Dar voi ști mai multe zilele viitoare” susține ecologistul. CE spune administrația locală:

Un nou război între ecologiști și Primăria Bistrița e chiar după colț. Mărul discordiei? Teii și stâlpii de iluminat de pe Bulevardul Republicii.

Un proiect al municipalității implică schimbarea iluminatului public pe Bulevardul cu pricina, în special pentru a îngropa firele electrice.

Niculae: A-nceput lucrul la modernizarea și reabilitarea iluminatului public!

Ecologiștii sunt însă ca o bombă cu ceas, gata să pornească un nou război.

Marcajele pentru noii stâlpi de iluminat sunt foarte aproape de copaci. Stâlpul ar da exact în coronamentul copacului. Deci aproape 100 de tei, am numărat, ar urma să fie tăiați. Că nu au cum să stea unul lângă altul. Acuma, sperăm să greșim, dar voi ști sigur zilele viitoare” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, ecologistul Marius Bălan.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=DDLGcw-nhOI&feature=youtu.be” /]

Viceprimarul Cristian Niculae susține că nu se va interveni la copaci.

Le transmit ecologiștilor să stea liniștiți, că nu se taie nimic. Mai mult, noul sistem de iluminat va permite să nu tăiem așa de mult din coronamentul copacilor, să nu intervenim așa de mult la toaletare, ca și până acum. Asta pe lângă faptul că vom avea vreo 20 – 30 de locuri de parcare în plus pe Bulevard, cee ace e o mare nevoie” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, viceprimarul Cristian Niculae.

Mai exact, noul sistem de iluminat public va ”face lumină” pentru fiecare sens de circulație, și trotuare, separat.

În locurile marcate vor fi amplasați stâlpi drepți, vopsiți în negru. Pentru iluminarea trotuarului, din stâlp va veni o cârjă cu o lampă, exact deasupra mijlocului trotuarului. Iar pentru carosabil, stâlpii aflați în același drept unul cu altul, de pe ambele sensuri de mers, vor fi uniți cu un cablu. Iar pe cablul respectiv vor fi amplasate lămpi care vor ilumina exact mijlocul fiecărui sens de mers. Tocmai de aceea, așa cum spuneam, coronamentul copacilor nu va împiedica iluminarea și deci nu vom mai interveni așa de agresiv în toaletarea lor” a concluzionat Cristian Niculae.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: