13.4 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

FOTO/VIDEO: Se taie teii de pe Republicii? Ce susțin ecologiștii și ce răspunde municipalitatea:

Ecologiștii și municipalitatea sunt pe punctul de a intra într-un nou război. Marius Bălan susține că, după calculele sale, municipalitatea ar urma să taie undeva la 100 de tei de pe Bulevardul Republicii pentru noii stâlpi de iluminat. ”Sper să greșesc. Dar voi ști mai multe zilele viitoare” susține ecologistul. CE spune administrația locală:

Un nou război între ecologiști și Primăria Bistrița e chiar după colț. Mărul discordiei? Teii și stâlpii de iluminat de pe Bulevardul Republicii.

Un proiect al municipalității implică schimbarea iluminatului public pe Bulevardul cu pricina, în special pentru a îngropa firele electrice.

Niculae: A-nceput lucrul la modernizarea și reabilitarea iluminatului public!

Ecologiștii sunt însă ca o bombă cu ceas, gata să pornească un nou război.

Marcajele pentru noii stâlpi de iluminat sunt foarte aproape de copaci. Stâlpul ar da exact în coronamentul copacului. Deci aproape 100 de tei, am numărat, ar urma să fie tăiați. Că nu au cum să stea unul lângă altul. Acuma, sperăm să greșim, dar voi ști sigur zilele viitoare” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, ecologistul Marius Bălan.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=DDLGcw-nhOI&feature=youtu.be” /]

Viceprimarul Cristian Niculae susține că nu se va interveni la copaci.

Le transmit ecologiștilor să stea liniștiți, că nu se taie nimic. Mai mult, noul sistem de iluminat va permite să nu tăiem așa de mult din coronamentul copacilor, să nu intervenim așa de mult la toaletare, ca și până acum. Asta pe lângă faptul că vom avea vreo 20 – 30 de locuri de parcare în plus pe Bulevard, cee ace e o mare nevoie” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, viceprimarul Cristian Niculae.

Mai exact, noul sistem de iluminat public va ”face lumină” pentru fiecare sens de circulație, și trotuare, separat.

În locurile marcate vor fi amplasați stâlpi drepți, vopsiți în negru. Pentru iluminarea trotuarului, din stâlp va veni o cârjă cu o lampă, exact deasupra mijlocului trotuarului. Iar pentru carosabil, stâlpii aflați în același drept unul cu altul, de pe ambele sensuri de mers, vor fi uniți cu un cablu. Iar pe cablul respectiv vor fi amplasate lămpi care vor ilumina exact mijlocul fiecărui sens de mers. Tocmai de aceea, așa cum spuneam, coronamentul copacilor nu va împiedica iluminarea și deci nu vom mai interveni așa de agresiv în toaletarea lor” a concluzionat Cristian Niculae.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...