11.3 C
Bistrița
duminică, septembrie 26, 2021

GHINION: Nu și-a dorit deocamdată nimeni să cumpere la licitație mumia pisicii descoperite în zidul unei case din Bistrița…

O descoperire neobișnuită – în pereții unei case din Bistrița – avea să transforme mumia unei pisici în obiect scos la licitație, zilele trecute, la Londra. Deși organizatorii evenimentului mizau pe spiritul de Halloween și sperau s-o vândă cu un preț între 800 până la 1.200 de lire sterline – se pare că nimeni nu și-a dorit să achiziționeze înspăimântătorul „artefact”…

Ziua de 13 octombrie s-a dovedit una plină de ghinion pentru pisica mumificată, descoperită într-o casă din parcul municipal al Bistriței. A fost exact ziua în care mumia pisicii a fost prezentată într-o licitație organizată la Londra, de Hansons Auctioneers’ Library.

Înființată în Etwall (Derbyshire), în 2005, casa de licitații Hanson a reușit să-și deschidă un sediu și în Londra, în 2018.

Alături de mumia pisicii din Bistrița, la licitație au fost prezentate alte câteva sute de obiecte vechi – manuscrise, bijuterii, argintărie și diverse cărți vechi.

Între acestea, și un exemplar din Principiile Matematematice ale Filosofiei Naturale, publicate de Sir Isaac Newton în 1687, dar și o primă ediție a unui volum Harry Potter, cu autograful autoarei – care s-a vândut la licitație cu 60.000 de lire.

Contactați de Bistrițeanul.ro, reprezentanții casei de licitații au recunoscut că mumia pisicii nu a fost vândută deocamdată.

Artefactul a ajuns la ei din Berlin, unde se pare că locuiește unul dintre cei doi frați care au descoperit mumia pisicii în beciul casei străbunicii lor.

Alte detalii despre neobișnuita descoperire puteți reciti mai jos:

MUMIA unei pisici descoperite în zidul unei case din Bistrița va fi scoasă la licitație, în Londra!

Unul dintre cei doi frați proprietari ai mumiei a explicat casei de licitații Hanson că au încercat să obțină de la Cadastru detalii suplimentare despre casa străbunicii lor. 

Dar demersul lor nu a avut succes.

Nu au reușit să descopere informații relevante care să le dezvăluie cum sau când a ajuns mumia pisicii între pereții casei moștenite.

Proprietarii au refuzat, de asemenea, și întrebările adresate de Bistrițeanul.ro, preferând să păstreze discreție totală asupra acestui subiect.

Cei de la casa de licitații Hanson așteaptă acum decizia proprietarilor din Bistrița: va fi prezentată mumia pisicii la încă o licitație, sau se va întoarce acasă…?

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...