11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

MUMIA unei pisici descoperite în zidul unei case din Bistrița va fi scoasă la licitație, în Londra!

Mumia unei pisici descoperite în zidul unei case din Bistrița construite în 1921 va fi vedeta unei licitații în Londra – scrie The Sun.

Conform The Sun, o pisică mumificată a fost descoperită într-o casă din Bistrița – orașul menționat și în faimosul roman gotic Dracula, scris de Bram Stoker în 1897. Se așteaptă ca mumia pisicii să fie vândută la licitație cu 1.200 de lire.

Se obișnuia încă de demult ca în zidurile caselor din Europa să fie îngropate rămășițele unor pisici. Nu de alta, dar se credea că ele au un al șaselea simț și că ar putea alunga spiritele rele.

The Sun mai precizează că Jim Spencer, coordonatorul licitație, preconizează că nu va duce lipsă de cumpărători, mai ales că se apropie și Halloween-ul.

Acesta a mai subliniat că era ceva obișnuit în nordul Europei, în insulele britanice sau chiar America de Nord ca proprietarii să ascundă cadavre ale unor pisici, ca să protejeze casa de spiritele rele sau să aducă noroc.

Cadavrul pisicii a fost descoperit de un artist de 40 de ani din Bistrița, în casa străbunicii sale – construită în parc în 1921.

Făceam curățenie prin pivniță, când am observat o spărtură într-un perete și am decis să îndepărtăm cărămizile, ca să vedem ce este în spatele lor… Am crezut că vom găsi ceva cameră secretă…”, povestește artistul. 

Întreaga poveste poată fi citită AICI

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...