24.6 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

Guvernul n-a mai alocat bani pentru drumul surpat spre Jelna! CÂND s-ar putea repara:

A trecut un an de zile de când o porțiune din drumul ce duce spre Jelna s-a surpat. Deși inițial era vorba că lucrările se vor face rapid, din fondurile de urgență ale Guvernului, banii n-au mai venit. CÂND s-ar putea repara porțiunea de drum „ruptă” de ploi:

Județul nostru a fost sub coduri roșii și portocalii de ploi, anul trecut, în luna mai. Printre stricăciunile făcute de intemperiile vremii, a fost și o porțiune din drumul ce duce spre Jelna.

Imediat după pod și intersecția cu strada Ghinzii, o bucată de carosabil a fost efectiv ruptă sub greutatea apei de ploaie căzute.

La evaluarea pagubelor produse de ploi, municipalitatea a pus și această porțiune de drum pe listă. Și promitea, la vremea respectivă, că din fondurile de urgență ale Guvernului, lucrările se vor face rapid.

„Noi am sperat să vină bani de la Guvern. De aceea am și pus pe lista afecțiunilor din urma ploilor și această surpare. Dar banii nu au mai venit. Poate au fost alții mai afectați, poate nu le-au mai rămas bani. Nu știu care a fost motivul, dar nu ne-au mai dat bani pentru repararea drumului”, au explicat, pentru Bistrițenaul.ro, reprezentanți ai municipalității.

Totuși, a trecut un an de zile, și acea porțiune de drum, intens circulată, nu a fost reparată.

Dacă s-a văzut că banii nu au mai venit, în Bugetul de Cheltuieli al municipiului Bistrița, pentru anul 2020, a fost alocată suma de 270.000 de lei pentru realizarea expertizei tehnice și a studiului de fezabilitate.

„Expertiza tehnică a fost finalizată. Acum se realizează studiul de fezabilitate, care va fi gata în curând. Va fi pus de urgență pe masa consilierilor locali spre aprobare și se va face cumva să se găsească bani pentru reabilitarea drumului. Se va încerca grăbirea lucrurilor astfel încât să se poată repara drumul acolo anul acesta, și să nu mai trecem prin încă o iarnă  cu porțiunea aia de drum surpat. Doar că nu e o lucrare de câteva zile. Ci de vreo două luni. E vorba de realizarea de diguri de beton și alte lucrări de asigurare a acelei porțiuni. Dar să sperăm că vom reuși să facem lucrările anul acesta”, a concluzionat sursa citată.

Despre acest subiect, și accidente produse în zona respectivă, Bistrițeanul.ro a mai scris AICI:

FOTO: Se surpă drumul spre Jelna!

FOTO: Drumul spre Jelna se surpă văzând cu ochii. Reparațiile „stau” în fondurile de la Guvern

FOTO – Carambol lângă Podul Jelnei! Doi copilași, printre persoanele implicate

FOTO: Când urgențele nu sunt tratate ca urgențe…Drumul surpat ce duce la Jelna, pe lista de așteptare de 100 de zile

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...