20.2 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Guvernul n-a mai alocat bani pentru drumul surpat spre Jelna! CÂND s-ar putea repara:

A trecut un an de zile de când o porțiune din drumul ce duce spre Jelna s-a surpat. Deși inițial era vorba că lucrările se vor face rapid, din fondurile de urgență ale Guvernului, banii n-au mai venit. CÂND s-ar putea repara porțiunea de drum „ruptă” de ploi:

Județul nostru a fost sub coduri roșii și portocalii de ploi, anul trecut, în luna mai. Printre stricăciunile făcute de intemperiile vremii, a fost și o porțiune din drumul ce duce spre Jelna.

Imediat după pod și intersecția cu strada Ghinzii, o bucată de carosabil a fost efectiv ruptă sub greutatea apei de ploaie căzute.

La evaluarea pagubelor produse de ploi, municipalitatea a pus și această porțiune de drum pe listă. Și promitea, la vremea respectivă, că din fondurile de urgență ale Guvernului, lucrările se vor face rapid.

„Noi am sperat să vină bani de la Guvern. De aceea am și pus pe lista afecțiunilor din urma ploilor și această surpare. Dar banii nu au mai venit. Poate au fost alții mai afectați, poate nu le-au mai rămas bani. Nu știu care a fost motivul, dar nu ne-au mai dat bani pentru repararea drumului”, au explicat, pentru Bistrițenaul.ro, reprezentanți ai municipalității.

Totuși, a trecut un an de zile, și acea porțiune de drum, intens circulată, nu a fost reparată.

Dacă s-a văzut că banii nu au mai venit, în Bugetul de Cheltuieli al municipiului Bistrița, pentru anul 2020, a fost alocată suma de 270.000 de lei pentru realizarea expertizei tehnice și a studiului de fezabilitate.

„Expertiza tehnică a fost finalizată. Acum se realizează studiul de fezabilitate, care va fi gata în curând. Va fi pus de urgență pe masa consilierilor locali spre aprobare și se va face cumva să se găsească bani pentru reabilitarea drumului. Se va încerca grăbirea lucrurilor astfel încât să se poată repara drumul acolo anul acesta, și să nu mai trecem prin încă o iarnă  cu porțiunea aia de drum surpat. Doar că nu e o lucrare de câteva zile. Ci de vreo două luni. E vorba de realizarea de diguri de beton și alte lucrări de asigurare a acelei porțiuni. Dar să sperăm că vom reuși să facem lucrările anul acesta”, a concluzionat sursa citată.

Despre acest subiect, și accidente produse în zona respectivă, Bistrițeanul.ro a mai scris AICI:

FOTO: Se surpă drumul spre Jelna!

FOTO: Drumul spre Jelna se surpă văzând cu ochii. Reparațiile „stau” în fondurile de la Guvern

FOTO – Carambol lângă Podul Jelnei! Doi copilași, printre persoanele implicate

FOTO: Când urgențele nu sunt tratate ca urgențe…Drumul surpat ce duce la Jelna, pe lista de așteptare de 100 de zile

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...