30.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Încă 9 locuri de Terapie-Intensivă la Spitalul Județean de Urgență. Președintele CJ: „Încercăm să găsim soluții… nu avem pârghii, nu avem resurse”

Președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a anunțat aseară, la Bistrițeanul Live, că numărul de locuri la Anestezie Terapie Intensivă a fost mărit cu 9. Au fost amenajate 4 locuri la Neurologie și alte 5 la Ginecologie, pentru nașterile prin cezariană. Numărul de locuri la ATI a ajuns la 29.

Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean a anunțat aseară, la Bistrițeanul Live că numărul de paturi la Anestezie Terapie Intensivă a crescut la Spitalul Județean cu 9. Acesta a fost anunțat de către managerul spitalului, printr-un mesaj, chiar în timpul emisiunii.

4 dintre locurile de Anestezie Terapie Intensivă au fost amenajate pentru Neurologie, iar 5 vor fi destinate nașterilor prin cezariană. În momentul de față sunt 29 de locuri la ATI.

Președintele Radu Moldovan a mărturisit că îl îngrijorează situația din spital în contextul pandemiei și întrebat ce va face date fiind condițiile a precizat:

„A făcut deja Lazany ceva, că a crescut numărul de paturi cu 9. După ce iese managerul Lazany din carantină, o să merg cu el, cu Gabi Deak (n.r. directorul medical al spitalului), cu Vilhelm Szekely (directorul CAS) și cu toți ceilalți să ne punem la masă să încercăm să găsim soluții. Noi nu avem pârghii, nu avem resurse”, a explicat Radu Moldovan.

Despre situația critică de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a vorbit, într-un filmuleț, și directorul medical al unității. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Emisiunea la care a fost prezent președintele Radu Moldovan o puteți urmări mai jos:

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Nu aveți resurse??? Pe bune, dar pentru heliport a-ți găsit resurse, încă 10 angajații ai heliportului iarăși a-ți găsit banii, salarii de câteva sute de mii de lei, nenorociților… Pentru niște amărâte de aparate și niște paturi nu sunt resurse….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...