7.1 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Încă două comune au INTERZIS la deschiderea localurilor în interior

Localurile s-au redeschis în interior de la 1 septembrie, cu respectarea măsurilor de precauție. Încă două comune din Bistrița-Năsăud sunt nevoite să își închidă localurile întrucât este depășit pragul de 1,5 îmbolnăviri de COVID-19 la mia de locuitori. Este vorba despre comunele Șieuț și Spermezeu.

Începând cu 1 septembrie 2020, toate județele care au sub 1,5 la mie cazuri pozitive active de COVID-19 în ultimele două săptămâni, calculat pe fiecare unitate administrativ teritorială în parte, au primit undă verde de la Guvern să redeschidă restaurantele și localurile în interior.

Primele comune din județul Bistrița-Năsăud care au început cu stângul și cărora li s-a interzis redeschiderea localurilor au fost Rebra și Ilva Mică. Mai multe despre acest subiect puteți reciti AICI.

La o zi distanță de la acest anunț, Comitetul pentru Situații de Urgență a comunicat faptul că Ilva Mică iese de sub această interdicție, în schimb alte două comune au fost nevoite să își închidă localurile. Este vorba despre comunele Budești și Lunca Ilvei. Mai multe detalii, AICI.

Ieri, Comitetul Județean pentru Situații de urgență s-a întrunit în ședință și a stabilit că sub incidența acestei interdicții mai intră două comune: Șieuț și Spermezeu.

„În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud din data de 5 septembrie a.c., a fost prezentată situația actualizată a unităților administrav-teritoriale din județul Bistrița-Năsăud, din perspectiva Hotărârii Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Prin urmare, a fost adoptată Hotărârea C.J.S.U. Bistrița-Năsăud Nr. 17/05.09.2020, prin care s-a stabilit că: se introduc restricții în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Co-vid 19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 1,5/1000 locuitori: Spermezeu și Șieuț”, au transmis reprezentanții Prefecturii.

Hotărârea intră în vigoare de astăzi.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud poate fi consultată mai jos:

[pdf-embedder url=”https://www.bistriteanul.ro/wp-content/uploads/2020/09/HORARARE-17-DIN-05.09.2020-1-1.pdf” title=”HOTARARE CJSU 17 DIN 05.09.2020 coronavirus inchidere localuri sieut spermezeu”]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...

Grupul TeraPlast aderă la cea mai mare inițiativă globală de sustenabilitate

Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă în domeniul guvernanței corporative...