17.3 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

INEDIT! La „vânătoare” de Perseide într-o drumeție nocturnă prin pădurea Codrișor

Asociația Ruralis, care organizează drumeții și tururi ghidate în jurul municipiului, își propune să vâneze în această seară spectaculoasa ploaie de stele într-o drumeție nocturnă prin Pădurea Codrișor.

Perseidele, cunoscute și ca ploaie de stele, este unul dintre cele mai spectaculoase fenomene ale anului. Acestea pot fi observate în fiecare vară, apogeul fiind anul acesta  între 9 și 14 august, în funcție de localizarea fluxului.

POV21 a organizat aseară un eveniment dedicat Perseidelor, desfășurat pe Dealul Budacului. Bistrițenii au fost așteptați cu telescoape, foc de tabără, lampioane și explicații astronomice.

Astăzi, Asociația Ruralis continuă aventura de „vânat” perseide și propune un tur nocturn.

„Se spune că de fiecare dată când vezi o „stea” căzătoare, poți să îți pui o dorință, iar aceasta se va îndeplini. În consecință, vom urmări această poveste din hamace, în marginea Pădurii Codrișor, cu gândul la cei dragi și cu câteo dorință pentru zei”, este propunerea asociației.

Turul nocturn include și o „plimbare” prin pădure ce se va întinde pe 8 km dus-întors și o bine-meritată pauză în hamac. Punctul de întâlnire este puntea suspendată de la Codrișor, unde doritorii vor fi așteptați la ora 19:00. Grupul se va întoarce în oraș în jurul orei 1:00.

„Este obligatoriu un echipament adecvat (bocanci/ghete, haine sport și protecție, lanternă, loțiune anti-țânțari, gustare și apă) și evident, hamacul”, mai spun organizatorii.

Aceștia anunță că în 2023 doresc să ducă acest tur norcturn la un alt nivel și să includă și pădurile din zona Schullerwald și până în Slătinița.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: