-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

INEDIT! La „vânătoare” de Perseide într-o drumeție nocturnă prin pădurea Codrișor

Asociația Ruralis, care organizează drumeții și tururi ghidate în jurul municipiului, își propune să vâneze în această seară spectaculoasa ploaie de stele într-o drumeție nocturnă prin Pădurea Codrișor.

Perseidele, cunoscute și ca ploaie de stele, este unul dintre cele mai spectaculoase fenomene ale anului. Acestea pot fi observate în fiecare vară, apogeul fiind anul acesta  între 9 și 14 august, în funcție de localizarea fluxului.

POV21 a organizat aseară un eveniment dedicat Perseidelor, desfășurat pe Dealul Budacului. Bistrițenii au fost așteptați cu telescoape, foc de tabără, lampioane și explicații astronomice.

Astăzi, Asociația Ruralis continuă aventura de „vânat” perseide și propune un tur nocturn.

„Se spune că de fiecare dată când vezi o „stea” căzătoare, poți să îți pui o dorință, iar aceasta se va îndeplini. În consecință, vom urmări această poveste din hamace, în marginea Pădurii Codrișor, cu gândul la cei dragi și cu câteo dorință pentru zei”, este propunerea asociației.

Turul nocturn include și o „plimbare” prin pădure ce se va întinde pe 8 km dus-întors și o bine-meritată pauză în hamac. Punctul de întâlnire este puntea suspendată de la Codrișor, unde doritorii vor fi așteptați la ora 19:00. Grupul se va întoarce în oraș în jurul orei 1:00.

„Este obligatoriu un echipament adecvat (bocanci/ghete, haine sport și protecție, lanternă, loțiune anti-țânțari, gustare și apă) și evident, hamacul”, mai spun organizatorii.

Aceștia anunță că în 2023 doresc să ducă acest tur norcturn la un alt nivel și să includă și pădurile din zona Schullerwald și până în Slătinița.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.