13.2 C
Bistrița
marți, aprilie 16, 2024

Internet gratuit cu bani europeni: Lista localităților care vor Wi-Fi în spațiile publice

Primăriile din țară primesc 15.000 de euro pentru a-și achiziționa echipamente ce le vor permită să asigure internet gratuit în spațiile publice din localitate. Banii provin de la UE, iar voucherele sunt acordate pe principiul „primul venit, primul servit”. Ce primării s-au înscris în program:

Administrațiile de orașe și comune au posibilitatea să le ofere locuitorilor lor Internet gratuit în spațiile publice, cu bani europeni. Un program al Uniunii Europene oferă vouchere în valoare de 15.000 de euro fiecare.

Cu acești bani, primăriile cumpără și instalează echipamentele necesare. Programul funcționează pe principiul „primul venit, primul servit”. 16 primării din Bistrița-Năsăud s-au înscris pentru a oferi Wi-Fi gratuit locuitorilor în spațiile publice. Printre ele se numără și două orașe: Bistrița și Sângeorz-Băi.

La acestea se mai adaugă comunele Braniștea, Coșbuc, Galații Bistriței, Ilva Mare, Lunca Ilvei, Maieru, Ilva Mică, Parva, Prundu Bârgăului, Mărișelu, Rodna, Rebrișoara, Teaca și Șanț. Unele dintre ele deja oferă Internet gratuit în spațiile publice.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.