9.6 C
Bistrița
duminică, mai 16, 2021

Ionuț, pompierul care a salvat un tânăr ce s-a înecat în ștrand, recompensat cu Emblema de Onoare

Un tânăr de 16 ani era să treacă pe lumea cealaltă, în prima zi a lunii iulie 2020. Acesta s-a înecat în ștrandul Codrișor. Din fericire pentru el, la ștrand era prezent și un pompier, aflat în timpul liber. Acesta i-a sărit în ajutor, readucându-l la viață. Pompierul a fost recompensat cu Emblema de Onoare.

Cald, soare, apa plăcută… La ștrandul Codrișor, plin de lume. La un moment dat, agitație într-o parte a bazinului. Un tânăr era căzut la fundul bazinului, iar alți tineri încercau să-l scoată la suprafață.

Se reușește scoaterea din bazin a tânărului, dar acesta e inconștient. Apare un alt tânăr care începe protocolul de resuscitare. E un pompier din cadru ISU BN, aflat în timpul liber. Îi aplică șase serii de manevre de resuscitare și două ventilații.

Ajunge echipajul medical, care-l preia pe tânărul de 16 ani, din Leșu, conștient.

FOTO/VIDEO : Un adolescent, la un pas de înec la ștrandul Codrișor

Mai mult, acesta a fost externat în cursul aceleiași zile, scăpând cu viață datorită intervenției prompte a pompierului.

Ieri, Ionuț Moldovan, a fost recompensat de autoritățile centrale, pentru gestul făcut.

Vă amintiți de tânărul în vârstă de 16 ani salvat de Moldovan Ionuț – pompier salvator la Detașamentul de Pompieri Bistrița? Colegul nostru a primit astăzi (14.09.2020) Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în cadrul unei festivități organizate la Ministerul Afacerilor Interne! Ne mândrim cu tine, Ionuț! Felicitări pentru modul în care ai făcut și faci cinste uniformei de salvator și devizei în care crezi!”, au scris cei de la ISU BN pe pagina lor de Facebook.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO-COMPRESOARE Bistrița – lider în vânzarea de compresoare noi și second hand. La nevoie, le poți și închiria

PRO-COMPRESOARE Bistrița este lider local în furnizarea și întreținerea compresoarelor cu șurub,  diesel sau oil free....

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...