9.6 C
Bistrița
duminică, februarie 25, 2024

Ionuț, pompierul care a salvat un tânăr ce s-a înecat în ștrand, recompensat cu Emblema de Onoare

Un tânăr de 16 ani era să treacă pe lumea cealaltă, în prima zi a lunii iulie 2020. Acesta s-a înecat în ștrandul Codrișor. Din fericire pentru el, la ștrand era prezent și un pompier, aflat în timpul liber. Acesta i-a sărit în ajutor, readucându-l la viață. Pompierul a fost recompensat cu Emblema de Onoare.

Cald, soare, apa plăcută… La ștrandul Codrișor, plin de lume. La un moment dat, agitație într-o parte a bazinului. Un tânăr era căzut la fundul bazinului, iar alți tineri încercau să-l scoată la suprafață.

Se reușește scoaterea din bazin a tânărului, dar acesta e inconștient. Apare un alt tânăr care începe protocolul de resuscitare. E un pompier din cadru ISU BN, aflat în timpul liber. Îi aplică șase serii de manevre de resuscitare și două ventilații.

Ajunge echipajul medical, care-l preia pe tânărul de 16 ani, din Leșu, conștient.

FOTO/VIDEO : Un adolescent, la un pas de înec la ștrandul Codrișor

Mai mult, acesta a fost externat în cursul aceleiași zile, scăpând cu viață datorită intervenției prompte a pompierului.

Ieri, Ionuț Moldovan, a fost recompensat de autoritățile centrale, pentru gestul făcut.

Vă amintiți de tânărul în vârstă de 16 ani salvat de Moldovan Ionuț – pompier salvator la Detașamentul de Pompieri Bistrița? Colegul nostru a primit astăzi (14.09.2020) Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în cadrul unei festivități organizate la Ministerul Afacerilor Interne! Ne mândrim cu tine, Ionuț! Felicitări pentru modul în care ai făcut și faci cinste uniformei de salvator și devizei în care crezi!”, au scris cei de la ISU BN pe pagina lor de Facebook.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.