1.1 C
Bistrița
marți, noiembrie 28, 2023

Ionuț Simionca îi trage pe liberali de mânecă: „Aștept să arate că sunt oameni de onoare”

PNL a reușit să își impună Guvernul Orban și cu sprijinul voturilor parlamentarilor PMP, inclusiv cu cel al deputatului Ionuț Simionca. Acesta și-a condiționat votul de susținerea financiară pentru proiectul Autostrada Nordului, proiect pentru care a strâns foarte multe voturi. 

Ionuț Simionca i-a tras de mânecă pe liberali și le-a reamintit promisiunea făcută în cazul Autostrăzii Nordului: „Eu am cerut Guvernului Orban acest lucru, dar nu am văzut nimic în acest sens. În schimb au fost alocate sume de bani pentru Autostrada Unirii. Nu îi înțeleg pe liberali, dar o zic încă o dată: de aia e foarte important ca Autostrada Nordului să devină lege, astfel că, indiferent cine e la putere, e obligat să o aplice”, spune liderul popular bistrițean.

Potrivit celor spuse de Ionuț Simionca, după ce PSD a blocat proiectul legislativ Autostrada Nordului, acum același proiect este blocat de liberali prin președintele Bode de la Comisia de Transporturi. „Din câte am înțeles eu, acest proiect nu este dorit de partidele mari. Dar eu cer încă o dată celor din PNL să se țină de cuvânt sau să vină oficial și să explice de ce nu vor materializarea acestui proiect atât de important pentru Bistrița și județul Bistrița-Năsăud”, susține Ionuț Simionca.

Eu m-am ținut de cuvânt, aștept ca și liberalii să arate că sunt oameni de onoare”, a conchis deputatul Simionca.

Reamintim că, nemulțumit de faptul că Guvernul nu vrea cu nici un chip să construiască autostrăzi, deputatul Ionuț Simonca a  depus în Parlamentul României un proiect de lege pentru realizarea, în patru ani, a Autostrăzii Nordului. Acceasta va porni de la vama Petea, traversând apoi Satu Mare, Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei și se va opri la Suceava.

Inițiativa legislativă a fost adoptată în 20 martie 2019 de Senat și urmează să fie dezbătută, apoi supusă la vot în Camera Deputaților. „Sunt peste 2 milioane și jumătate de cetățeni în Ardeal pe care noi vrem să-i conectăm cu Occidentul. Să poată să ajungă mai repede în Ungaria, în Austria, în Germania… Avem nevoie de autostrăzi în România, avem nevoie de infrastructură care aduce modernizarea și dezvoltarea țării noastre. Cu cât lăsăm mai mult timp să treacă, cu atât România va ajunge mai rapid codașa Europei”, a spus Simionca la finele anului trecut.

Autostrada Nordului include și șoselele de centură ale municipiilor Satu Mare, Baia Mare, Dej, Bistrița și Vatra Dornei.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.

„Spărgătorul de nuci”, PREMIERĂ la Bistrița, în interpretarea elevilor Școlii de balet „Ovidiu Danci”

Îndrăgitul și cunoscutul spectacol de balet clasic „Spărgătorul de Nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski ajunge, pentru...