1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

La ce instituții din județ a ajuns firma care punea în pericol școli și spitale mimând controalele la echipamentele de protecție la incendiu

O firmă din București este acuzată că ar fi mimat controalele la echipamentele de protecție la incendiu și ar fi oferit mai multor instituții publice echipamente de o calitate îndoielnică. Echipamente de acest gen au ajuns și în Bistrița-Năsăud la mai multe școli și instituții:

În urmă cu câteva zile, peste 200 de adrese din 28 de județe erau luate la puricat de către polițiști, într-un dosar de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare a banilor. Vizată era o societate comercială din București, care făcea fictiv controale la echipamentele de protecție la incendiu din mai multe instituții publice și private. Mai mult și echipamentele oferite spre vânzare erau de o calitate îndoielnică. Bistrițeanul.ro a scris despre acest subiect AICI.

„Gravitatea este dată de amploarea actelor maetriale care vizau inclusiv spitale, școli, unități militare, penitenciare, sedii ale unor instituții publice, stații de alimentare cu carburant, companii de transport public, companii de transport aeriene, companii de producere a energiei termice, electrice și nucleare, combinat chimic etc. Administratorii acestor spații au fost induși în eroare cu privire la funcționalitatea și calitatea echipamentelor de stingere a incendiilor, fapt pentru care ar fi achitat sume considerabile pentru aceste servicii”, precizează reprezentanții Poliției Române.

Firma respectivă nu ar fi înregistrat totalitatea veniturilor realizate. SRL-ul acuzat a început să încheie contracte cu statul încă din 2015.

Societatea Comercială a încheiat contracte și cu mai multe instituții și școli din Bistrița-Năsăud. Potrivit unei liste făcute publice de clujust.ro, în 2017, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a plătit firmei 2010 lei pentru servicii de verificare a hidranților interiori și exteriori.

În 2018, comuna Braniștea a cumpărat stingătoare și sirenă cu 266 de lei de la firma în cauză. În același an și Școala Gimnazială Braniștea plătea firmei 140 de lei pentru servicii de reparare și întreținere a echipamentelor.

Tot în 2018, Liceul Tehnologic Târlișua cumpăra servicii de mentenanță echipamente stingere incendiu cu 232 de lei. Tot atunci, la firma în cauză apela și Școala Gimnazială Șieu Odorhei, care achiziționa cu 151 de lei un pachet mentenanță stingere incendii.

Liceul Teoretic „Constantin Roman Vivu” din Teaca cumpăra în 2018 servicii de verificare/încărcare stingătoare de incendiu cu 825 de lei. Liceul Tehnologic Agricol Beclean cumpăra în același an servicii de reparare și de întreținere a echipamentului de stingere incendii cu aproape 400 de lei.

Penitenciarul Bistrița a apelat, tot în 2018, la firma respectivă pentru servicii de verificare, întreținere și reparare hidranți, pentru care a plătit 447 de lei. Și Casa de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud a apelat în 2018 la SRL-ul cercetat penal pentru servicii de reparare și de întreținere a echipamentului de stingere încendii, pentru care a plătit 260 de lei. În 2020, comuna Chiuza plătea 2.572 pe servicii de mentenanță și achiziție materiale PSI.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.