28 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Lucrările la Sala Polivalentă din Unirea, tărăgănate de pandemie

Lucrările la Sala Polivalentă din Unirea nu avansează în ritmul dorit. În mare parte, motivul e unul și același, indiferent de ”palier”: pandemia pune piedici. Unele materiale nu sunt pe stocuri, altele nu ajung din cauza problemelor legate de călătorii.

La începutul lunii aprilie 2019, președintele CJ BN supunea spre aprobarea consilierilor județeni, „studiul de fezabilitate pentru cel mai important proiect sportiv din istoria județului nostru!”

Visul de a realiza un stadion la standarde UEFA, cu 10.000 de locuri, unde vor putea fi practicate peste 10 sporturi fusese prezentat în februarie 2019.

Proiectul pentru realizarea acestui Complex – a celei mai frumoase Săli Polivalente din România – a fost aprobat de Guvern în  septembrie 2019. O lună mai târziu, se semna contractul de finanțare.

În  iunie 2020 au început lucrările efective la acest proiect.

Deși se estima că la finalul anului 2021 Sala Polivalentă va putea fi ”oferită” bistrițenilor, lucrurile nu stai deloc așa. Pandemia a pus serioase piedici avansării lucrărilor în ritmul dorit.

Lucrările nu pot avansa în ritmul dorit din cauza pandemiei. Unele materiale necesare nu sunt pe stocuri, deoarece operatorii au avut personal infectat cu COVID, deci au rămas în urmă cu producția. Alte materiale trebuie să sosească din alte țări. De exemplu, pardoseala specială, din arțar, sosește din America. Ei bine, va ajunge la noi abia anul viitor. Toate sunt întârziate din cauza pandemiei” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al CJ BN, Mihaela Ivan.

Între timp, s-a lucrat intens la amenajarea terenurilor de sport din jurul Sălii Polivalente.

CE cuprinde Complexul Sportiv în valoare de 80 milioane de lei:

Construcții efective:

– Corp clădire Sală Polivalentă (7.350 mp);

– Pistă de atletism (132.5 m lungime);

– Teren de handbal (exterior)

– Teren de Tenis (exterior)

– Teren de baschet (exterior)

Cifre importante:

– 475 locuri de parcare auto și 10 locuri de parcare autocare

– 2.675 locuri în Sală (inclusiv tribuna retractabilă de 640 de locuri);

– Pentru concerte: 5.015 locuri (2.675 în tribune și 2.340 pe teren);

– Suprafața întregului complex: 30.166 mp (3 hectare)

ALTE DATE IMPORTANTE:

– Stadion cu 12.000 locuri pt fotbal cuprins în ”Lista Sinteză” a MDRAP

– Bază sportivă ”TIP 1” (teren sintetic de fotbal cu tribună de 500 de locuri, teren de minifotbal/handbal/baschet, cort vestiare) – CNI

– pistă de alergare si teren de iarbă (din bugetul Consiliului Județean);

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.