20.4 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Managerul Spitalului Gabriel Lazany: „Cred că noul spital va fi funcțional la sfârșitul trimestrului I din 2025”

Lucrările la noua aripă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița sunt avansate, iar managerul unității medicale, Gabriel Lazany  preciza într-o conferință de presă că aceasta va fi funcțională la sfârșitul primului trimestru din anul 2025.

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany a vorbit, într-o conferință de presă și despre stadiul de execuție al lucrărilor de la noua aripă a unității medicale.

Potrivit acestuia, stadiul de execuție este avansat și se estimează că lucrările vor fi gata la final de an, iar la sfârșitul primului trimestru din 2025, noua aripă va fi complet funcțională.

„Stadiul de execuție este foarte avansat. Noi suntem în graficul de execuție, termenele care le-am înaintat până acum pentru finalizarea investiției le menținem. Din punct de vedere fizic, lucrarea de extindere va fi gata la sfârșitul anului, începutul anului următor, urmând să trecem printr-o perioadă de probe tehnologice și adaptare, cred că va fi funcțional la sfârșitul trimestrului I din 2025. În momentul de față se lucrează masiv pe interior, pe terasa superioară se fac lucrările de termo-izolație și hidroizolație, după care, etapa exterioară este relativ finalizată și toată concentrarea echipelor va fi pe interior”, a explicat managerul Gabriel Lazany, astăzi, în conferința de presă.

Noul corp al spitalului va avea peste 14.400 de metri pătrați, dispuși pe 4 etaje, la care se adaugă alte două la subsol. Acesta este legat de clădirea existentă prin pasarele de trecere, la fiecare etaj.

În incinta sa va funcționa secția cardiologie care va avea în componență o sală de operație hibrid cu angiograf pentru cardiologie intervențională, unitatea de supraveghere şi tratament avansat al pacienților cardiaci critici, secția de hemodializă, compartimentul de chirurgie plastică, secția ORL, secția obstetrică ginecologie, compartimentul de neurochirurgie, compartimentul de recuperare neurologică, secția de neurologie, compartimentul de gastroenterologie și blocul operator, cu  4 noi săli de operație.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Sa speram ca Acest primar va face regula si cel putin va schimba macar o parte din directorii care se cred Dumnezei. Trebuie schimbati cu oricine pentru ca nu este nicio pierdere pentru nimeni, dimpotriva, este un castig pentru bistriteni.
    Acrituri precum cea de la stare civila, mediu si altele, ar fi treebuit date demult afara! Ambele is pensionare dar ele inca sug banii de la buget.
    Una se da importanta doar pe proiecte jenante, neterminate si inutile.
    Domnule Lazany, chiar daca una e fan psd iar alta e jale, scapati-va de ele cat mai repede. Oricum mai sunt si altii care dau in gropi din pacate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.