20.4 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Unul udă solarele, restul satului rămâne fără apă! AQUABIS face apel la consum rațional

Temperaturile au urcat în ultimele zile, iar Aquabis face apel la consumul rational de apă. Apelul se adresează mai ales zonelor unde consumatorii sunt conectați la bazine. Totuși, unii continuă să își ude solarele cu apă de la rețea. Exact cum se întâmplă și la Zoreni.

De câteva zile temperaturile urcă simțitor în județul nostru, ca și în întreaga țară. ANM a emis avertizări de arșiță, caniculă și discomfort termic ridicat. În acest context, Aquabis Bistrița a făcut apel la consumul moderat de apă. Apelul se adresează mai ales zonelor unde consumatorii sunt conectați la bazine de colectare și alimentare.

Reiterăm rugămintea de a folosi cu prudență și responsabilitate apa potabilă provenită din rețeaua publică.

Folosiți apa potabilă – îndeosebi în această perioadă – doar în scopuri esențiale – pentru băut, nevoi igienico-sanitare și casnice.

Evitați sau reduceți frecvența acțiunilor precum irigații, spălarea trotuarelor, umplerea piscinelor, etc” se arată în comunicatele emise de Aquabis în ultimele zile.

Cu toate acestea, nici vremea caniculară, nici apelul Aquabis nu îi poate opri pe unii din a folosi apa pentru alte scopuri.

E și cazul din Zoreni, unde un sătean folosește apa de la rețea pentru a-și uda plantele din solare.

La Zoreni au făcut un bazin cu apă pentru tot satul. Oamenii s-au branșat la rețea și momentan de acolo le vine apa.

Un localnic din sat are solare și își irigă în ele și lasă tot satul fără apă de vreo două săptămâni. Am vorbit cu primarul și el a zis că se ocupă câtiva oameni din sat de bazin. Am vorbit cu ei și nu au făcut nimic. Vă rog ajutați-ne!”, au povestit, pentru Bistrițeanul.ro, localnici din Zoreni.

Zilele caniculare vor continua, astfel că problema apei va deveni tot mai acută. Conform informațiilor oferite de Mihai Bălan, pe pagina Meteo BN, astăzi și mâine temperaturile se vor încadra între 31 și 35 de grade.

De vineri vor urca treptat:  se așteaptă chiar și temperaturi de 37 de grade în Bistrița.

Începând de vineri, maximele diurne vor depăşi 35°C în zonele de deal şi de podiş de pe toată suprafața județului.Nopțile din zonele joase de relief vor consemna valori minime care nu vor scădea sub 20°C, caracterizând o vreme tropicală generalizată.

Duminică şi luni, maximele termice din vestul şi centrul județului se vor apropia de maximele istorice ale perioadei, cu valori posibile de 37°C. Maxima istoricā a lunii iulie, a oraşului Bistriţa, este de 37.2°C, valoare înregistratā în data de 24.07.2007.

Disconfortul termic, în aceste condiții, va deveni deosebit de accentuat”, se arată pe pagina Meteo BN.

Anul trecut s-a lăsat cu controale în perioada călduroasă de la început de iulie.

Directorul AQUABIS: Anumite zone din oraș rămân fără apă pentru că unii își udă intens grădinile! Ba mai mult, fură apa

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Daca omul îsi permite ca sa plateasca 15 lei pe metrul cub de apa fara ca sa o deverseze înapoi în canalizare cum fac ceilalti atunci chiar nu vad care e problema.
    Altii care-si umplu piscinele cu apa ca exercitiu de fudulie si parvenitism sunt mai decenti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.