7.4 C
Bistrița
vineri, octombrie 15, 2021

Manevre de neînțeles marca ISJ: taie singurele clase de muzică și arhitectură din județ, dar pregătește 300 de vânzători

ISJ a făcut public planul de școlarizare pentru noul an ce va începe în toamnă. Dacă 26 de clase au fost tăiate din pix, inclusiv cea de Arhitectură de la Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba” și cea de Muzică de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, în condițiile în care sunt unice în județ, au fost păstrate nu mai puțin de 10 clase de tehnician în activități economice, ceea ce înseamnă că peste 4 ani vom scoate nu mai puțin de 300 de vânzători…

Comerțul e baza?! La asta s-o fi gândit Inspectoratul Școlar Județean când a făcut planul de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022? În lista făcută publică aseară târziu apar câteva anomalii, cel puțin ciudate.

Astfel, s-au tăiat din pix în total 26 de clase de la tot atâtea licee din județ. Problema s-a transformat într-un scandal de proporții naționale în momentul în care Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba” s-a trezit fără clasa de Arhitectură, în condițiile în care era singura din județ.

O lovitură similară au primit și viitorii liceeni de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” unde, deși pare greu de crezut, se deființează chiar clasa de Muzică.

În schimb, în noul plan de școlarizare apar nu mai puțin de 10 clase de „tehnician în activități economice”. Ceea ce înseamnă că în următorii 4 ani nu vor mai fi pregătiți muzicieni în Bistrița și nici viitori arhitecți, în schimb vor fi specializați în jur de 300 de vânzători.

Inspectoratul Școlar a fost darnic și cu profilul științele naturii, fiind aprobate 9 clase pentru următorul an școlar.

Mai puteți citi:

https://www.bistriteanul.ro/scandalul-claselor-de-la-arhitectura-si-muzica-a-ajuns-la-ministrul-educatiei-se-cere-demiterea-lui-muresan/

Șeful ISJ BN – prof. Mihai Mureșan: „Trebuie să suferim absolut toți” Și profesorii de la Liceul de muzică „Tudor Jarda” reacționează!

Liceul de Arte rămâne fără clasa de Arhitectură! Fiecare liceu, obligat să renunțe la o clasă – ordin de la ISJ

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se caută tehnician maseur și kinoterapeut! NOI locuri de muncă, disponibile la Subway Viișoara, Transmixt, Electroplast, IMP România sau RDS

Salon CLAUDIA angajează tehnician maseur și kinoterapeut (ă). Restaurantul Subway Viișoara din incinta Petrom angajează preparatori sandwich-uri, iar Leoni are disponibile sute de locuri de muncă. RCS & RDS caută agent vânzări. Oferta completă, mai jos: 

Jachete bărbătești – care este perfectă pentru vremea rece?

Vremea rece aduce cu sine nevoia de a ne schimba garderoba. Pentru sezonul rece, în orice...

Ianiki After school e ALTCEVA: Cursuri în limba Germană! Și-ți iau copilul de la școală și-ți vine acasă cu tema făcută și fericit!

Un ALTFEL de after school și-a deschis azi porțile, în Bistrița. Cei de la IANIKI îți...