10.9 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Ministrul Turismului: Bistrița-Năsăud, principala destinație turistică pentru străini!

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a participat weekendul trecut la sărbătoarea de la Cormaia, acolo unde s-a aflat și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea. Bogdan Trif nu s-a ferit să afirme lucruri mari despre turismul din Bistrița-Năsăud și vede în județul nostru un principal punct de atracție pentru turiștii străini:

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, are doar cuvinte de laudă pentru județul Bistrița-Năsăud și spune cu încredere că aceste meleaguri vor deveni puncte cheie în turismul și economia românească.

„Este una dintre prioritățile noastre, de a promova tradițiile și datinile strămășeșți. La ora actuală, turiștii străini, în special, își doresc să participe la circuite turistice. În mod clar, prin frumusețile care sunt în Bistrița-Năsăud, în viitorul cel mai apropiat aici se va afla o principală destinație turistică pentru toți străinii care ne vizitează țara. Este extrem de important pentru că turismul oferă posibilități enorme de dezvoltare. Dumnezeu ne-a binecuvântat cu peisaje extraordinare, cum nu sunt în lumea întreagă, cu un pământ extrem de bogat. Este momentul ca turismul, alături de agricultură, să devină principalele motoare ale economiei noastre”, a declarat Trif, aflat la Cormaia, duminica trecută.

În ceea ce privește proiectele concrete care vizează județul Bistrița-Năsăud, ministrul spune că deja se fac demersuri în acest sens:

„Lucrăm la o strategie. Am semnat de curând un acord cu Banca Mondială, iar până la sfârșitul anului o să avem o strategie la nivel național, în ceea ce privește turismul pe termen scurt, mediu și lung. Bistrița-Năsăud bineînțeles că o să ocupe un loc central în această strategie”.

La Cormaia a avut loc Sărbătoarea Străbunilor – Măsura Laptelui, eveniment la care au participat personaje importante din politica românească și oameni din mai multe zone ale țării.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!