30.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

NĂSĂUD: Bolnavii din secția COVID se plâng că dârdâie de frig în spital

O pacientă internată în secția COVID a Spitalului Orășenesc din Năsăud a sunat în această seară la redacția Bistrițeanul.ro pentru a reclama că bolnavii dârdâie de frig în saloane, iar situația e insuportabilă dată fiind afecțiunea pe care o au și starea lor precară de sănătate.

Pacienta, în vârstă de 67 de ani, s-a plâns reporterilor Bistrițeanul.ro că frigul din saloane este greu de suportat pentru bolnavii din secția COVID de la Năsăud.

„Unii s-au mai descurcat, și-au adus pături de acasă, și câte trei, dar frigul din secție e insuportabil. Tremurăm de frig și vă dați seama, în starea noastră, ce înseamnă asta, să stai în frig. Nu se mai poate așa, vă rugăm să ne ajutați. Avem tratament, primim medicamente, mâncare, îngrijire medicală, aici e ca pe front – să știți. Avem tot ce ne trebuie, mai puțin căldură…” – ne-a spus femeia.

Spitalul Orășenesc Năsăud este spital suport COVID și are internați, în acest moment, 82 de pacienți, la care se adaugă cei internați în restul secțiilor din spital.

Contactat vizavi de această situație, directorul Spitalului Orășenesc Năsăud, Daniel Marc, a declarat pentru Bistrițeanul.ro: „Noi tocmai am fost prinși într-un program de eficientizare energetică al Primăriei Năsăud, spitalul a fost reabilitat termic, s-a pus termoizolație pe exterior. Avem și centrale noi, instalații noi, dar lucrarea nu a fost finalizată, mai lipseau niște elemente care au fost montate în acest sfârșit de săptămână. Instalația de climă de pe holuri este pornită, dar vă dați seama că nu ajunge să încălzească saloanele. Vom face probele cât de repede și sper, dacă nu mâine după-masă, măcar marți să dăm drumul încălzirii în tot spitalul și nu vor mai fi probleme.”

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...