20.7 C
Bistrița
luni, iunie 24, 2024

NE ENERVEAZĂ… Părințelul care pupă mai mult poala primarului, decât poala Înaltului!

Părințele, părințele, cum te-ai smintit de la politică… Nu că să nu faceți ce face popa, mai grav, să nu cumva să vă luați după popa Viorel Creța, că s-a smintit de tot… Prinde deja fluturi pe câmpii, fără pic de grație.

Azi dimineață, în loc să pună mâna pe o carte de rugăciuni și să se roage să-i dea Dumnezeu minte zeului căruia i se închină de la Primăria Bistrița, unde nu s-a apucat popa să scrie postări pe Facebook… Și să ne acuze de „dezinformare și manipulare tipic securistă”. Numa ușor, părințele, cu pianu pe scări…

Nu e prima dată când se zborșește cu tupeu la ziariști din prea multă slugărnicie față de primar… Dar de tura asta a sărit calul și ne vedem nevoiți să restabilim adevărul în ceea ce-l privește.

Așadar, dacă nu știți cine e popa Creța Viorel de la ANL, vă spunem noi astăzi.

Fiu de protopop în vremea comuniștilor, Leluț, s-a făcut și el popă. Nu că l-ar fi dat talentul pe dinafară, dar să fie și el la fel ca frate-său și tatăl său. Astăzi, și de fapt dintotdeauna, frații Creța au propriile parohii: unul la biserica de lângă Spitalul Județean, celălalt, popa Viorel, în Subcetate, la ANL.

Nu toți tinerii preoți au avut norocul lor. Să fie din prima numiți preoți parohi, să-și ridice bisericile proprii. Alții așteaptă o viață și n-au parte de parohii în zone centrale din oraș.

Cu oportunismul în sânge, s-a lipit fix de fiica fostului primar Vasile Moldovan, exact când acesta era încă primar, și a făcut-o preoteasă. Mai departe, pune tata la bătaie o bucată de teren în Subcetate, mai pune tata socru de la Primăria Bistrița încă 800 mp în Subcetate…

Și iac-așa se face că astăzi, popa Viorel Creța are de unde se zborși la ziariști, de sus, de pe deal, din ușa bisericii.

Părințele, părințele… Dacă vrei să te apuci de politică te invităm în ring ! Da’ tre să lași sutana și biserica de-o parte. Că amândouă împreună nu merg… Îți lăsăm la final niște citate din BOR.

Popa Viorel Creța a învățat repede că dacă e slugă politicului primește și el câte ceva, după nevoi. Așa că astăzi pupă mai mult poala primarului Ioan Turc, decât poala Înaltului.

Nu se face, părințele, nu se face… Dar te înțelegem. Când ai nevasta vicepreședintă la femeile din PNL nu ieși din cuvântul lui Turc. Mai ales că dom’ primar a și fost băiat de comitet și l-a angajat din prima consilier personal pe tata socru – fostul primar Vasile Moldovan.

Și apoi, când s-a aflat că în loc să stea cu nepoții, taie frunza la câini prin primărie pe salariu baban, l-a detașat tot pe obrazul subțire la SUPERCOM, să aibă de unde lua mai departe ciocolată nepoților și să aprindă câte-o lumânare pentru sănătate la toată familia, inclusiv a actualului primar.

Deci numa de câștigat are popa și familia dacă face frumos, cum îi place Prințului TikTok-ului, zeu’ de la primărie.

De exemplu, pentru zelul cu care stropșește ziariștii, popa Creța de la ANL a fost binecuvântat cu niște pavaj scos de pe străzile din municipiu. Foarte bine, până aici.

Foarte urât părințele că te-ai apucat ca popa prostu să scrii pe Facebook că Bistrițeanul.ro dezinformează, că ai avut tupeul obraznic să scrii că „pentru o corectă informare a cetățenilor (…) în pozele prezentate de Bistriteanul.ro nu e pavaj de la Primărie”.

Este părințele! De la primărie este. Este de pe străzile Bistriței. N-aveai de unde să știi azi dimineață că peste câteva ore, de frica dosarelor penale, Primăria Bistrița va recunoaște problema și va veni cu o explicație – vezi AICI

N-aveai de unde să știi că vei cădea într-un asemenea ridicol…

Cum n-aveai de unde să știi nici că vom avea curaj să spunem Bistriței cine ești, ca să înțeleagă de ce pupi poala primarului mai mult decât poala Înaltului.

Apropo, Mitropolia știe…? La final, îți mai lăsăm ceva de citit, de la BOR și dacă după ce citești iei decizia să urci pe scena politică, te primim cu aplauze. Tupeu de politician ai, ar fi distractiv.

Dar până atunci, abține-te de la comentarii politice din ușa bisericii. Că așa-i frumos! Nu am mai văzut niciun preot cu atâta tupeu, care să facă pe față campanie unui partid.

Se mai pozează frumos, dar tac din gură și-l propovăduiesc pe Dumnezeu, nu pe politician, oricare ar fi el.

Arhiereului, preotului, diaconului şi monahului îi este interzis să facă politică partinică, să fie membru al unui partid politic, să participe la campanii electorale, să candideze şi să devină membru al Parlamentului sau consiliilor locale, primar, viceprimar sau să ocupe funcţii în administraţia publică centrală şi locală”, se arată în decizia BOR.

De asemenea, Patriarhia arată că – „cel care va încălca aceste reguli, precum şi legământul depus la hirotonie, se încadrează în prevederile articolul 3, litera „d” şi e” din Regulamentul de procedură al instanţelor disciplinare şi de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, având de ales între cariera politică şi misiunea preoţească, pentru totdeauna, fără drept de revenire în cler. Abaterile de acest fel vor fi judecate în Consistoriile eparhiale…

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Bravo Bistriței!!!
    Bineinteles ca tot ce ai zis mai sus știe toată lumea care vrea să știe!
    Eu mai știam și ca socrul a mai dat și alte ajutoare pentru ridicarea și buna funcționare a bisericii și noii parohii în mandatul său, invocând crearea noului lăcaș de cult foarte necesară pentru noul cartier ANL.
    Pe acest model banii de la ANL s-au dat bani și pt casa parohială, casa edilului de la acea vreme etc…

  2. Oare unde se duc dalele când vine iarna? 🙂 Cumva era decent și de bun simț exersat să se limiteze la a adresa mulțumiri și reverențe slugarnice Primăriei Bistrița pentru cadoul gratis primit (chiar și-n numele altor colegi) fără să dea verdicte personale ca un neoficial purtător odios de cuvinte sinistre. Dar și să vorbești de funie în casa spânzuratului (vezi cazurile de turnătorie, pedofilie și homosexualitate dovedite de-a lungul timpului în rândul preoților ortodocși și nu numai), folosind un termen precum „securistic”, definit ambiguu și-n acest demers de partea redacției Bistrițeanul.ro, miroase a atitudine de șmecheraș din subcartier, care dă și fuge, de golănaș în sutană care e gata să împartă pumni enoriașilor care strănută ori se bășesc în front. Dăscăleala măruntă ar trebui să fie limitată de curtea bisericii lângă psalmodia dulceagă din care lumea nu se-alege cu nimic. Pe scurt, comportamentul pasiv-agrrrresiv seamănă cu cel al unui șef de post comunal, un milițian-sperietoare de veghe în lanul de penelepre. Așa cum inspirat a fost suspectat de fețele bisericești, spațiul virtual e unul al dracului care reține toate ieșirile-n decor, abaterile de la normă și apetitul crescând pentru scandalurile de tavernă ale unor slujbași dintre sânii clerului. Cel mai amuzant lucru din toată povestea e concluzia tristă a sacerdotului Creța care, fără să-și asume vreo vină, sugerează ca urmăritorii să desfacă, precum Moise apele, ideea de omul care o emite. Haha. Lucru imposibil încă de când cu primele ruguri ale Inchiziției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!