32.4 C
Bistrița
joi, iulie 29, 2021

Noi cazuri de COVID-19 la ITM BN!

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bistrița Năsăud a fost „lovit din plin” de coronavirus. Există noi cazuri de infectare cu COVID-19, cât și două persoane incerte.

De o săptămână încoace, tot mai mulți angajați ai ITM BN sunt depistați cu COVID-19.

Prima dată, patru au fost testați, iar trei au fost depistați pozitiv.

Al patrulea a ieșit negativ, deși i s-a repetat testul. El a avut o infecție pulmonară și a primit tratament”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa ITM BN, Otilia Berbecar.

Conducerea instituției explica, și la vreme arespectivă, că cei patru se aflau în concediu de odihnă, iar în instituția pe care o conduce se aflau la muncă doar 15 persoane, pe o suprafață de 900 mp.

„Nu se poate lucra de acasă cu sistemul REVISAL. De aceea trebuia să fim la muncă. Juristul, de exemplu, care putea lucra de acasă, era acasă. Eram la muncă doar cei ce nu puteam lucra de acasă. Și oricum eram la distanță unii de alții”, a mai spus Otilia Berbecar.

Sâmbătă, alți patru angajați de la ITM au ajuns la spital. Iar azi vor ajunge alți doi.

„Suntem trei angajați ai ITM, și gardianul, care e angajatul unei firme private, care am fost aduși sâmbătă aici. Azi mai vin doi, deci suntem 8 persoane depistate pozitiv, din cadrul ITM, și gardianul. Și ar mai fi doi care au fost testați, dar li s-a spus că rezultatele sunt incerte și azi merg din nou la DSP”, a declarat Otilia Berbecar.

Din fericire, angajații ITM internați se simt bine, iar instituția a fost din nou dezinfectată.

„Primii trei care au fost depistați pozitiv, au avut ceva simptome. Dar noi, ceilalți, niciunul nimic. Nu tuse, nu febră. Și eu mă simt ca și când eram acasă și călcam și făceam mâncare. Absolut nimic. Niciunul! Doctorii au zis că să ne bucurăm că nu avem simptome. Apoi atunci, nu știu ce să zic. Oricum, am vorbit și cu prefectul, la ITM s-a mai făcut o dezinfecție, așa că cei ce sunt la lucru nu trebuie să își facă probleme”, a concluzionat șefa ITM BN, Otilia Berbecar.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...