10.3 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

O viață distrusă din cauza unei distracții, la băutură, cu motocicleta

Este aproape un an de zile de când viața lui Sebastian a luat o întorsătură dureroasă. În urma unui accident cu motocicleta, tânărul plin de viață este imobilizat la pat. Deși este o minune faptul că e încă în viață, nu se știe niciodată dacă Seby va mai fi la fel.

În luna mai a anului trecut, un apel la 112 anunța că un tânăr este victima unui accident rutier. Încă de când l-au preluat, dar și la momentul transportării lui la Cluj, medicii erau rezervați cu privire la șansele de supraviețuire ale acestuia.

FOTO/VIDEO – Un tânăr este în stare foarte gravă, după o acrobație cu motocicleta, în Sărățel

Sebastian Șandor era venit de puțin timp acasă, din Germania, tocmai pentru a face școala de șoferi. Mama acestuia, Angela, ne-a povestit că Seby era pasionat de motociclete și că din banii adunați și-a cumpărat motocicleta de cross cu care a avut accidentul.

Nu avea permis, însă era tânăr, plin de viață și dornic de adrenalină. Așa că atunci când mama lui, sau prietena nu știau, se mai „distra” cu motocicleta, în „zone sigure”, cum le spunea el. Doar că seara aceea avea să-i schimbe viața pentru totdeauna. A fost la niște prieteni, a băut și vreo două pahare de bere, iar apoi s-a îndreptat spre casă.

„El zice că nu a mai putut opri motocicleta. Că nu o putea frâna. Așa că s-a urcat pe ea, în încercarea de a o opri. Apoi, își amintește că s-a lovit de ceva”, ne-a povestit Angela Șandor.

De la Cluj, Seby a ajuns la Centrul de Recuperare din Beclean, unde se află și în prezent, de aproximativ șapte luni de zile. A avut chiar și două intervenții chirurgicale.

Tot răul spre bine, oarecum

Seby este paralizat pe partea stângă, însă așa cum spun și cei de la Centrul din Beclean, este o minune faptul că trăiește, vorbește, gândește. Mai ales că el nu mai are jumătate din creier.

Totuși, un incident nefericit de la Centrul de Recuperare i-a salvat viața.

„Seby era mai recalcitrant, chiar la început. Și a avut un episod cu un alt bărbat internat la centru. Ăla s-a dus să îi ia mâncarea. Seby l-a înjurat, ăla s-a enervat și l-a lovit în cap cu o sticlă, ceva. Și când l-au dus să vadă dacă lovitura l-a afectat cu ceva, au văzut că are lichid acumulat. Și i-au pus un șunt care să îi dreneze lichidul în stomac. No cu ăla o să fie toată viața. D-apoi dacă nu îl lovea și nu îi făceau verificarea aia, putea chiar să moară. Deci într-un fel o fost bine că s-a întâmplat”, ne-a explicat mama lui Seby.

Aceasta a mai spus că deși poliția a fost chemată la Centrul din Beclean, ea a refuzat să depună plângere, pentru că cel ce i-a atacat băiatul era și el tot un om bolnav, așa că nu avea rost. Mai ales că acea lovitură nu i-a făcut rău, ci oarecum, bine.

Tratamentul de la Centrul din Beclean, gratuit. Ar urma o operație ce ar putea fi costisitoare

Sebastian Șandor este tratat la Centrul de Recuperare din Beclean ca și un caz social. Așa că tratamentul și exercițiile pentru recuperare sunt gratuite. Mai sunt anumite medicamente ce mai trebuie cumpărate, dar sumele sunt modice, și de multe ori pot fi acoperite cu ajutorul medicului de familie.

Totuși, spre finele lunii februarie, Sebastian va fi dus la Cluj pentru un control neurologic. Medicul va vedea dacă rezultatele sunt bune și dacă se poate reconstrui cutia craniană.

„Trebuie să îi pună o plăcuță, să îi refacă craniul. Că el nu mai are o jumătate de craniu. No. Și dacă medicul neurolog spune că rezultatele sunt bune, atunci va trebui operat. Nu știu cât va fi de plătit. Am înțeles că plăcuța aia e undeva 1.000 – 1.500 de euro. Asta încă nu știu, până ce nu mergem la control”, ne-a mai povestit mama lui Seby.

În funcție de rezultatele de la medicul neurolog, se va stabili dacă Sebastian are nevoie și de alt tip de terapie, exerciții pentru recuperare. Doar atunci se va putea stabili dacă mai poate continua la Beclean sau e nevoie de transferarea lui la un alt centru de recuperări.

Momentan se descurcă. Așteaptă să vadă dacă vor avea cheltuieli cu Sebastian

Sebastian mai are patru frați. Unul de 26 de ani, care este acasă, unul de 25 de ani, în Germania, și doi frați mai micuți, de 12 și 10 ani, care merg la școală.

În casa lor mai locuiește și bunica din partea mamei. Aceasta este paralizată, așa că Angela este angajată ca asistent personal.

Tatăl lui Seby a murit acum câțiva ani, iar Angela stă în concubinaj cu un alt bărbat. Acesta a muncit în Germania, dar a venit acasă.

„I-am spus să nu se angajeze încă. Să lucreze pe unde poate. Acum, cât e cu Seby situația, așa. Că eu dacă plec, trebuie să îmi bag om care să aibă grijă de mama. Nu o pot lăsa singură. Așa că acum trăim din alocația celor doi copii care sunt la școală, din ce ne mai trimite băiatul din Germania, că și el vrea să își adune să își facă o căsuță a lui, din ce primesc eu ca și asistent personal și ce mai câștigă soțul. Momentan nu am avut așa cheltuieli cu Seby, decât drumuri. Vedem dacă are nevoie de operație și alte feluri de terapii, ce o să fie”, ne-a spus Angela.

Seby iubește salata de BMW” și are nevoie de… OAMENI

De la accident încoace, Sebastian are un apetit mărit. Cel mai mult îi place salata de boeuf, la care el îi spune salata de BMW”. Nu mai e așa recalcitrant, așa că pe unele doamne de la Centru chiar le numește mame”.

Totuși, în aceste momente, cea mai mare nevoie a lui Sebastian este de… OAMENI. Conform celor de la Centrul de Recuperare, Sebastian are nevoie de tineri cu care să vorbească, pacienții de acolo sunt, majoritatea, în vârstă, iar el simte lipsa tinerilor.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...