20 C
Bistrița
joi, iunie 30, 2022

OFICIAL! Cât vom plăti la apă și canalizare anul acesta:

Noul an vine și cu scumpiri, iar cele la apă și canalizare nu ocolesc cetățenii județului Bistrița-Năsăud. În 2022, prețul pentru apă și canal va fi majorat cu 29% la apă, respectiv 39% pentru canalizare.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a publicat un document prin care se prezintă situația majorării de prețuri la apă și canalizare, pe care din 1 ianuarie al fiecărui an treburi să îl aplice AQUABIS, distribuitorul de apă – canal din județ.

Prețul pentru apă și tariful la canalizare suferă o modificare în anul 2022, o majorare de la 3% la 29% la apă și de la 5% la 39 % lacanalizare. În următorii trei ani strategia de tarifare rămâne neschimbată.

Despre aceste scumpiri vorbea și Ion Șandru, directorul Aquabis, înainte de încheierea anului 2021. Acesta anunța, într-o conferință de presă, o creștere minimă a prețurilor cu 15% la apă și 25% la canalizare:

”Dacă noile tarife vor intra în vigoare la 1 martie 2022, acest lucru înseamnă că se va plăti noul preț după 15 aprilie 2022 sau spre sfârșitul lunii aprilie, când lumea va ieși din iarnă. Că va fi cu 15%, cu 20% mai mare încă nu știu exact. Cred că va fi cel puțin cu 15% mai mare prețul. Socotindu-le toate, începi să vezi de cât ai nevoie”. 

Majorarea va fi simțită de buzunarele bistrițenilor după luna martie al acestui an, Șandru spunând în aceeași conferință de presă că oamenii trebuie să iasă mai întâi din iarnă.

„Trebuie să lăsăm oamenii să iasă din iarnă. Oamenii să își facă sărbătorile în liniște, pentru că este foarte greu pentru toți să plătească dintr-o dată mai mult”, a spus Ion Șandru.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass

TeraGlass, producător de ferestre și uși din PVC și aluminiu cu experiență de peste 15 ani...