-3.7 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

OFICIAL! Cât vom plăti la apă și canalizare anul acesta:

Noul an vine și cu scumpiri, iar cele la apă și canalizare nu ocolesc cetățenii județului Bistrița-Năsăud. În 2022, prețul pentru apă și canal va fi majorat cu 29% la apă, respectiv 39% pentru canalizare.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a publicat un document prin care se prezintă situația majorării de prețuri la apă și canalizare, pe care din 1 ianuarie al fiecărui an treburi să îl aplice AQUABIS, distribuitorul de apă – canal din județ.

Prețul pentru apă și tariful la canalizare suferă o modificare în anul 2022, o majorare de la 3% la 29% la apă și de la 5% la 39 % lacanalizare. În următorii trei ani strategia de tarifare rămâne neschimbată.

Despre aceste scumpiri vorbea și Ion Șandru, directorul Aquabis, înainte de încheierea anului 2021. Acesta anunța, într-o conferință de presă, o creștere minimă a prețurilor cu 15% la apă și 25% la canalizare:

”Dacă noile tarife vor intra în vigoare la 1 martie 2022, acest lucru înseamnă că se va plăti noul preț după 15 aprilie 2022 sau spre sfârșitul lunii aprilie, când lumea va ieși din iarnă. Că va fi cu 15%, cu 20% mai mare încă nu știu exact. Cred că va fi cel puțin cu 15% mai mare prețul. Socotindu-le toate, începi să vezi de cât ai nevoie”. 

Majorarea va fi simțită de buzunarele bistrițenilor după luna martie al acestui an, Șandru spunând în aceeași conferință de presă că oamenii trebuie să iasă mai întâi din iarnă.

„Trebuie să lăsăm oamenii să iasă din iarnă. Oamenii să își facă sărbătorile în liniște, pentru că este foarte greu pentru toți să plătească dintr-o dată mai mult”, a spus Ion Șandru.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Finanțele personale și copiii: Cum îi învățăm pe cei mici să gestioneze banii încă din primii ani de viață

Finanțele personale și copiii: Cum îi învățăm pe cei mici să gestioneze banii încă din primii ani de viață? Cele mai prețioase 3 decizii financiare pe care le puteți lua pentru cei mici sunt următoarele:

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...