19.1 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Ovidiu Danci: Tinerii să plece din România, să acumuleze cunoștințe, iar apoi să se întoarcă acasă

A trecut prin multe și a experimentat multe. A stat departe de casă și a ținut secret cel mai mare vis al său – deschiderea unei școli de balet acasă, în Bistrița. Acum, crede că cel mai mare bine pe care îl pot face tinerii pentru ei și țara lor e să revină.

Povestea balerinului Ovidiu Danci este plină de urcușuri, coborâșuri și tot felul de obstacole care i-au stat în drum de-a lungul anilor. A studiat balet de mic, a plecat în străinătate pentru a-și urma visul. Acolo, a ajuns să fie „conducător de haite”, așa cum ne-a povestit chiar el. Niciodată nu a putut să își arate latura sensibilă, nu și-a permis să plângă și să fugă. A trebuit să rămână și să îndure pentru ca într-o zi să ajungă pe marile scene.

Participarea în concursul „Dansez pentru tine” a fost ca o descătușare. Acolo și-a spus povestea și, cel mai important, a dezvăluit cea mai mare dorință a sa: înființarea unei școli de balet la el acasă, în Bistrița. Anii petrecuți în București au fost una dintre cele mai edificatoare experiențe pentru el, însă niciodată nu s-a simțit la locul lui. Mereu visa să se întoarcă acolo unde a făcut primii pași de balet, acolo unde a visat pentru prima oară că va fi cunoscut în toată lumea.

Tinerii să plece din România. Să experimenteze, să capete experiență, dar să se întoarcă acasă

A studiat baletul în Germania și a reușit să fie printre cei mai buni, și-a văzut visul cu ochii și a suportat toate durerile fizice și sufletești, departe de casă și de cei dragi. Într-un final, s-a întors și a reușit ce și-a propus. Astăzi, Școala de Balet „Ovidiu Danci” cuprinde șase studiouri în Bistrița-Năsăud și sute de copii s-au transformat în mici lebede.

„Din ce în ce mai mulți tineri pleacă din țară. Asta nu e rău! Și eu am plecat când am simțit că e momentul. Am făcut tot ce am vrut, dar m-am întors acasă, m-am întors acolo unde Dumnezeu a vrut să mă nasc. E bine ca tinerii să plece în străinătate, să capete experiență, dar să se întoarcă acasă. Să vină înapoi și să ofere locului în care s-au născut și au crescut, să ofere o parte din ei. Trebuie să ajute comunitatea în care au trăit să se dezvolte și să facă ce știu ei cel mai bine – dar acasă. E în legea firii și doar așa ne vom putea simți împliniți sufletește”, transmite Ovidiu Danci.

În ultimii ani, tot mai mulți bistrițeni aleg să plece din România – lucru confirmat de ultimele statistici.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RCS & RDS angajează agent vânzări. Se fac angajări și la Casa EMA, Roser House Colibița, IMP România

Locuri de muncă, disponibile în Bistrița: Se fac angajări la RCS & RDS, Fan Curier, IMP România (fosta Netex) și Italtextil Sărata. Leoni are nevoie de ingineri, muncitori și șef de schimb iar Transmixt școlarizează șoferițe pentru transportul public local. 

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.