14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

Ovidiu Danci: Tinerii să plece din România, să acumuleze cunoștințe, iar apoi să se întoarcă acasă

A trecut prin multe și a experimentat multe. A stat departe de casă și a ținut secret cel mai mare vis al său – deschiderea unei școli de balet acasă, în Bistrița. Acum, crede că cel mai mare bine pe care îl pot face tinerii pentru ei și țara lor e să revină.

Povestea balerinului Ovidiu Danci este plină de urcușuri, coborâșuri și tot felul de obstacole care i-au stat în drum de-a lungul anilor. A studiat balet de mic, a plecat în străinătate pentru a-și urma visul. Acolo, a ajuns să fie „conducător de haite”, așa cum ne-a povestit chiar el. Niciodată nu a putut să își arate latura sensibilă, nu și-a permis să plângă și să fugă. A trebuit să rămână și să îndure pentru ca într-o zi să ajungă pe marile scene.

Participarea în concursul „Dansez pentru tine” a fost ca o descătușare. Acolo și-a spus povestea și, cel mai important, a dezvăluit cea mai mare dorință a sa: înființarea unei școli de balet la el acasă, în Bistrița. Anii petrecuți în București au fost una dintre cele mai edificatoare experiențe pentru el, însă niciodată nu s-a simțit la locul lui. Mereu visa să se întoarcă acolo unde a făcut primii pași de balet, acolo unde a visat pentru prima oară că va fi cunoscut în toată lumea.

Tinerii să plece din România. Să experimenteze, să capete experiență, dar să se întoarcă acasă

A studiat baletul în Germania și a reușit să fie printre cei mai buni, și-a văzut visul cu ochii și a suportat toate durerile fizice și sufletești, departe de casă și de cei dragi. Într-un final, s-a întors și a reușit ce și-a propus. Astăzi, Școala de Balet „Ovidiu Danci” cuprinde șase studiouri în Bistrița-Năsăud și sute de copii s-au transformat în mici lebede.

„Din ce în ce mai mulți tineri pleacă din țară. Asta nu e rău! Și eu am plecat când am simțit că e momentul. Am făcut tot ce am vrut, dar m-am întors acasă, m-am întors acolo unde Dumnezeu a vrut să mă nasc. E bine ca tinerii să plece în străinătate, să capete experiență, dar să se întoarcă acasă. Să vină înapoi și să ofere locului în care s-au născut și au crescut, să ofere o parte din ei. Trebuie să ajute comunitatea în care au trăit să se dezvolte și să facă ce știu ei cel mai bine – dar acasă. E în legea firii și doar așa ne vom putea simți împliniți sufletește”, transmite Ovidiu Danci.

În ultimii ani, tot mai mulți bistrițeni aleg să plece din România – lucru confirmat de ultimele statistici.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?