30.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Ovidiu Danci: Tinerii să plece din România, să acumuleze cunoștințe, iar apoi să se întoarcă acasă

A trecut prin multe și a experimentat multe. A stat departe de casă și a ținut secret cel mai mare vis al său – deschiderea unei școli de balet acasă, în Bistrița. Acum, crede că cel mai mare bine pe care îl pot face tinerii pentru ei și țara lor e să revină.

Povestea balerinului Ovidiu Danci este plină de urcușuri, coborâșuri și tot felul de obstacole care i-au stat în drum de-a lungul anilor. A studiat balet de mic, a plecat în străinătate pentru a-și urma visul. Acolo, a ajuns să fie „conducător de haite”, așa cum ne-a povestit chiar el. Niciodată nu a putut să își arate latura sensibilă, nu și-a permis să plângă și să fugă. A trebuit să rămână și să îndure pentru ca într-o zi să ajungă pe marile scene.

Participarea în concursul „Dansez pentru tine” a fost ca o descătușare. Acolo și-a spus povestea și, cel mai important, a dezvăluit cea mai mare dorință a sa: înființarea unei școli de balet la el acasă, în Bistrița. Anii petrecuți în București au fost una dintre cele mai edificatoare experiențe pentru el, însă niciodată nu s-a simțit la locul lui. Mereu visa să se întoarcă acolo unde a făcut primii pași de balet, acolo unde a visat pentru prima oară că va fi cunoscut în toată lumea.

Tinerii să plece din România. Să experimenteze, să capete experiență, dar să se întoarcă acasă

A studiat baletul în Germania și a reușit să fie printre cei mai buni, și-a văzut visul cu ochii și a suportat toate durerile fizice și sufletești, departe de casă și de cei dragi. Într-un final, s-a întors și a reușit ce și-a propus. Astăzi, Școala de Balet „Ovidiu Danci” cuprinde șase studiouri în Bistrița-Năsăud și sute de copii s-au transformat în mici lebede.

„Din ce în ce mai mulți tineri pleacă din țară. Asta nu e rău! Și eu am plecat când am simțit că e momentul. Am făcut tot ce am vrut, dar m-am întors acasă, m-am întors acolo unde Dumnezeu a vrut să mă nasc. E bine ca tinerii să plece în străinătate, să capete experiență, dar să se întoarcă acasă. Să vină înapoi și să ofere locului în care s-au născut și au crescut, să ofere o parte din ei. Trebuie să ajute comunitatea în care au trăit să se dezvolte și să facă ce știu ei cel mai bine – dar acasă. E în legea firii și doar așa ne vom putea simți împliniți sufletește”, transmite Ovidiu Danci.

În ultimii ani, tot mai mulți bistrițeni aleg să plece din România – lucru confirmat de ultimele statistici.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...