19.1 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Pacienții care se internează în spital, puși să semneze că nu dau mită!

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița s-a ținut de cuvânt! Ieri s-a printat prima declarație de neoferire a mitei. Totodată, prin semnarea acesteia, pacientul se angajează să sesizeze conducerea unității spitalicești în cazul în care i se cer bani. Aceste formulare tipizate vor fi date fiecărui pacient care se internează în spital.

„Mita” în unitățile medicale este un drum cu două sensuri. Sunt medici care pretind, dar și pacienți care insistă să bage un plic în buzunarul doctorului.

Pentru a stopa acest fenomen, managerul Lazany a venit cu o idee mai aparte. Acesta, împreună cu conducerea, au redactat un formular care să fie dat pacienților spitalului la internare.

În acesta, li se aduc la cunoștință taxele care trebuie plătite, pe baza legii.

Iar a doua parte a formularului prezintă o declarație prin care pacientul „promite” să nu ofere mită și să sesizeze conducerea spitalului dacă cineva îi solicită bani în plus.

Schimbarea începe prin noi! Prin fiecare dintre noi! Ieri, Comitetul Director și Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Bistrița au aprobat formularul de informare/conștientizare a pacienților care urmează a fi primit și completat la internare. Formularul are ca scop informarea/conștientizarea pacienților de plățile legale pe care au obligația de a le achita pe perioada internării și declararea de către aceștia că nu vor oferi plăți suplimentare personalului medical sau altor categorii de angajați din spital, și urmează a fi implementat în cursul lunii Octombrie”, a scris Gabriel Lazany pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RCS & RDS angajează agent vânzări. Se fac angajări și la Casa EMA, Roser House Colibița, IMP România

Locuri de muncă, disponibile în Bistrița: Se fac angajări la RCS & RDS, Fan Curier, IMP România (fosta Netex) și Italtextil Sărata. Leoni are nevoie de ingineri, muncitori și șef de schimb iar Transmixt școlarizează șoferițe pentru transportul public local. 

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.