19.1 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Patru tineri au lăsat mii de oameni fără telefonie și internet, după ce au furat aproape un kilometru de cabluri de cupru

Trei orașe din Spania au rămas fără telefonie și internet. Vinovații, patru tineri români, au furat aproape un kilometru de cabluri de cupru. Aceștia au fost prinși și reținuți.

Mii de locuitori din orașele Sotodos, Padilla del Ducado și Villarejo de Molina din regiunea Castilia – La Mancha au rămas la începutul lunii ianuarie fără internet și telefonie.

O companie de telecomunicații a sesizat pe 7 ianuarie furtul mai multor cablurilor. Totodată, rezidenții din mai multe localități au informat Garda Civilă despre prezența unei mașini suspecte care circula prin oraș noaptea. Conform Guadalajaradiario.es, oamenii legii au coroborat cele două informații și au demarat o anchetă.

Duminică, polițiștii au reținut patru tineri bănuiți de comiterea furtului. În total, aceștia au furat 820 de metri de cabluri de cupru.

În urma investigației, polițiștii au descoperit că în zona Albalate a orașului Guadalajara, mai multe persoane ardeau cabluri pentru a elimina protecția de plastic. Cablul era ascuns, iar ulterior era vândut. Cei patru au fost prinși în trafic de un echipaj de poliție. În vehiculul acestora au fost găsite diferite ustensile folosite la tăierea cablurilor telefonice, motiv pentru care au fost arestați și vehiculul a fost sechestrat.

Cei patru români au vârste cuprinse între 21 și 27 de ani, toți fiind rezidenți în Comunitatea Madrid.

Garda Civilă continuă ancheta în acest caz, existând suspiciuni că hoții sunt implicați și în alte jafuri similare comise în provincie.

FOTO&INFO- Guadalajaradiario.es

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RCS & RDS angajează agent vânzări. Se fac angajări și la Casa EMA, Roser House Colibița, IMP România

Locuri de muncă, disponibile în Bistrița: Se fac angajări la RCS & RDS, Fan Curier, IMP România (fosta Netex) și Italtextil Sărata. Leoni are nevoie de ingineri, muncitori și șef de schimb iar Transmixt școlarizează șoferițe pentru transportul public local. 

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.