3.8 C
Bistrița
duminică, aprilie 21, 2024

PERFORMANȚĂ într-un liceu de la țară: Octavian Tiberiu Bâcâin, olimpic la fizică, matematică și informatică, impresionează și la literatură

Angajații Bibliotecii Județene „George Coșbuc” au avut parte de o surpriză ieri, când au ajuns cu „biblioteca pe roți” în liceul din Teaca. L-au întâlnit, printre elevii de acolo, și pe Octavian Tiberiu Bâcâin.

Octavian Tiberiu Bâcâin este elev în clasa a VII-a și olimpic la matematică, fizică și informatică. Urmează cursurile Centrului Județean de Excelență, care l-a și premiat recent, pentru rezultate:

FOTO/VIDEO – Centrul Județean pentru Excelență i-a premiat pe cei mai buni elevi ai județului: „Voi sunteți eroii cetății”

Se pare însă că performanțele lui Octavian Tiberiu Bâcâin nu se rezumă la științele exacte. Recent, elevul din Teaca a cucerit un premiu important și la literatură.

Revista „Arcade din Galați a organizat un concurs pentru elevii din toată țara.

Eu m-am înscris la secțiunea proză scurtă pentru elevii de gimnaziu și am trimis o proză intitulată Hoțul timpului. Am obținut Premiul 1. Am început prin a citi foarte mult, am mai scris compuneri, începând din clasa a III-a…

Am început să scriu mai mult începând din vacanța trecută, la trecerea în clasa a VI-a.

Scriu pentru că am niște idei în cap… Pur și simplu. Dacă nu le trec pe hârtie cred că mi-ar exploda capul!

Ținând cont că am citit foarte mult, îmi este ușor să le trec și atunci mă simt și eu mai bine”, a explicat Octavian Tiberiu Bâcâin celor de la Biblioteca Județeană. 

În primăvara acestui an, el a cucerit Premiul 1 și Medalia de aur la Olimpiada Națională de Fizică, Premiul 2 la Olimpiada Națională de Informatică și Premiul 2 la Olimpiada Naționala Gazeta Matematică.

 

Bibliobuzul bibliotecii din Bistrița a ajuns ieri la Liceul C. R. Vivu din Teaca. S-a întâmplat în cadrul proiectului „Crearea și implementarea serviciilor comunitare integrate, în vederea prevenirea sărăciei și a excluziunii sociale”.

Proiectul este derulat de Ministerul Educației, în parteneriat cu Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății.

Impresionați și cuceriți de Octavian Tiberiu Bâcâin, cei de la Biblioteca Județeană George Coșbuc” vor să-l invite la Târgul de Carte pentru Copii și Adolescenți.

Se preconizează că evenimentul va avea loc spre finalul lui septembrie. Elevul din Teaca va fi invitat să citească din creațiile sale și să dialogheze cu publicul.

„Noi credem că prevenirea sărăciei și a excluziunii sociale se face, în primul rând, prin educație. Prin informarea copiilor și a tinerilor pentru o viață activă, pentru a fi conectați la realitatea activității cotidiene. Biblioteca Județeană, cu această bibliotecă pe roți, poate sprijini această cauză. Apreciem inițiativa de a vă deplasa spre comunitățile de elevi din județ. Sunt sigur că vom colabora și pe mai departe”, a spus prof. Claudiu Șular, mediator școlar în cadrul proiectului.

Elevii prezenți ieri la întâlnire au vizitat bibliobuzul și au împrumutat cărți. Activitatea a fost coordonată de studentul Lakatoș Zsolt-Cătălin, voluntar la Bibliotecii Județene „George Coșbuc”.

Foarte mulți copii din comunitate nu au posibilitatea să își constituie o bibliotecă personală, așa cum mulți copii nu au posibilitatea să plece undeva în vacanță. Ne-am gândit că ar fi interesant să le facilităm o întâlnire, pentru a petrece într-un mod mai plăcut cel puțin o zi, iar apoi în zilele următoare să poată citi o carte interesantă”, a precizat prof. Simona Molnar, directoarea adjunctă a Liceului C.R.Vivu” din Teaca.

Expertul CJRAE Bistrița-Năsăud Iulia Cihărean – coordonator în implementarea proiectului „Crearea și implementarea serviciilor comunitare integrate, în vederea prevenirea sărăciei și a excluziunii sociale” – a explicat că în Bistrița-Năsăud proiectul se implementează în trei comunități. E vorba de comunitățile din Teaca, Romuli și Parva.

Sursa & Foto @ Biblioteca Județeană „George Coșbuc”

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.