27.5 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

Poligonul folosit de școlile auto, amenajat ca parcare. Locurile ar putea fi dublate de un vechi punct termic

Școlile de șoferi au fost nevoite să renunțe la spațiul de la poligon, din capătul străzii Grănicerilor, pe care-l foloseau pentru orele lor. Acolo este amenajată o parcare în toată regula. Aceste locuri de parcare ar putea fi completate cu un spațiu pe care se află momentan un punct termic.

Mutarea unei secții a Spitalului Județean de Urgență în hotelul Krone a aglomerat și mai mult zona, care deja era sufocată de mașinile bistrițenilor care aveau treabă în zonă.

Pentru a rezolva problema locurilor de parcare, municipalitatea a apelat la poligonul din capătul străzii Grănicerilor, folosit până acum de instructorii auto, pentru orele de șofat.

„Se parchează de mult timp la poligon, transformarea în zonă de parcare nu e o invenție de ultimă oră. M-am referit la conștientizarea oamenilor care au treabă în zona că pot parca pe suprafața despre care discutam. Eu am solicitat Direcției de Servicii Publice să marcheze, să traseze locurile de parcare, am solicitat să monteze indicatoare care să conștientizeze cu privire la existența acestui loc generos de parcare”, a precizat primarul Ioan Turc, întrebat fiind de medicul și consilierul local Radu Elisei cum vrea să rezolve problema locurilor de parcare din zonă.

Edilul a mai spus că se analizează inclusiv posibilitatea de a transforma punctul termic din spatele Casei de Asigurări de Sănătate în parcare.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...