21.5 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Poliția Locală dă amenzi într-o veselie, în Subcetate, pentru parcările necorespunzătoare! Locuri de parcare, pe când?!?

De când Poliția Locală a revenit în subordinea Primăriei Bistrița, polițiștii locali și-au făcut apariția în Subcetate, lăsând zeci de bilete în parbrizele mașinilor parcate necorespunzător. „Dar parcări când ne fac?!?” – se întreabă revoltați cei din zonă.

De la finalul lunii martie, polițiștii locali au revenit în subordinea Primăriei Bistrița. Aceștia au fost văzuți patrulând în Parcul Municipal, sancționând parcările necorespunzătoare, intervenind la incidente de tipul cărora se ocupau și înainte de începerea pandemiei.

În ultimele zile, aceștia au ajuns și în zona Subcetate, unde au lăsat numeroase „scrisori” în parbrizele mașinilor parcate necorespunzător.

Iarăși ne-am trezit cu invitații la sediul poliției, lăsate în parbriz”, ne-au sesizat bistrițenii care locuiesc în zona respectivă.

Aceștia sunt revoltați că sunt pasibili de amendă. Mai ales că, la lăsarea serii, este absolut imposibil să găsești un loc de parcare „regulamentar” liber. Nu există așa ceva!

Astfel, nu este vorba de o rea voință a celor din zonă, ci de… imposibilitatea de a parca regulamentar.

Zona Subcetate este una sufocată de mașini, numărul de persoane care locuiesc în zonă crescând odată cu construirea ANL-urilor, dar și a numeroase case. De asemenea, aici se află Liceul Logos și Școala de Balet Ovidiu Danci, astfel că, la anumite ore din zi, găsirea unui loc de parcare e o adevărată provocare.

Ai unde parca regulamentar în Subcetate?

Abia găsești un loc de parcare în zona aceasta. Iar dacă vii seara acasă, e și mai greu. Bine că ne dau amenzi că nu parcăm bine, dar locuri de parcare NU ne fac. Păi, da, că e mai simplu să amendezi decât să găsești o soluție!”, ne-au mai spus, revoltați, bistrițenii din zonă.

Problema e una veche, iar proprietarii de mașini din Subcetate au trecut prin mai multe episoade în care au fost sancționați că nu au parcat corespunzător.

City Health, aplicația folosită de un bistrițean pentru a-și „executa” vecinii

Cum și-a „executat” un bistrițean vecinii

De ani de zile autoritățile promit parcări în zona Subcetate. Când au fost construite ANL-urile noi, date în folosință în 2017, în PUZ era prevăzută o parcare generoasă în apropiere. Apoi s-a renunțat la plan, dorind ca în zona respectivă să se mai construiască încă două blocuri ANL.

Ulterior, Cristian Niculae, pe atunci viceprimar al Bistriței, a promis că se va face parcarea, dar a rămas doar o promisiune care nu s-a mai concretizat.

Și noua administrație a promis parcări. Ioan Turc a asigurat că și în zona Subcetate va fi construită „o parcare generoasă” și apoi vor fi numerotate locurile de parcare deja existente.

Până când Primăria Bistrița se mișcă, un lucru e clar: bistrițenii din Subcetate plătesc incompetența autorităților, alimentată deseori de setea de răzbunare a câte unui vecin din zonă.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...