2.1 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

PREMIERĂ: Tu vizionezi scurtmetrajul realizat de PRIMA grupă a Studioului de Actorie Bistrița, iar banii ajung la Alexandra

Studioul de Actorie și Film Bistrița va proiecta, la Cinematograful Dacia, un scurtmetraj al PRIMEI grupe de actori. Deși intrarea e gratis, va exista o cutie pentru donații. Iar banii depuși acolo vor ajunge la Alexandra, a cărei poveste ați cunoscut-o în Campania de Crăciun. Doar că situația s-a mai agravat…

Nu vă faceți planuri pentru 21 aprilie, de la ora 15:00. Sunteți așteptați la Cinematograf Dacia, pentru a vă delecta cu două scurtmetraje.

Unul, în premieră, e scurtmetrajul realizat de elevii Studioului de Actorie și Film, care și-a deschis porțile acum cinci luni de zile.

„PASAJUL prezintă povestea lui Vlad, ai cărui părinți sunt plecați la muncă în străinătate. În drum spre casă, Vlad trebuie să treacă pe sub pasaj, unde este așteptat de doi băieți care îi percep o taxă de trecere de 20 Ron, dacă nu știe să răspundă corect la întrebările lor, care de fapt sunt întrebări capcană. O altă ofertă vine din partea altui băiat care se oferă să-l apere pe Vlad de cei doi bullies, pentru o sumă mai mică, cu opțiunea de a putea plăti săptămânal”, explică actorul Florian Zapra, profesorul Studioului.

Ideea scurtmetrajului ar avea la bază realitatea din unele școli. Actorii sunt Vlad Colța, Vlăduț Frasincar, Raul Szanto, Sorana Ilie, Robert Ciobanu, Valentin Ogâgău, Adi Mezei, Carmen Burbulea și Moldovan Maria.

Puteți urmări trailerul AICI.

Al doilea scurtmetraj este intitulat „My best friend”, în regia lui Cătălin Bugean. A fost deja prezentat la mai multe festivaluri, câștigând șase premii „Best comedy” și 11 alte distincții, la diferite categorii.

Ideea are la bază o poveste adevărată. O familie de români dorește să-și cumpere un porc. Sunt îndrumați spre un magazin de animale de companie. Vânzătorul li-l oferă pe „Jimmy”, care ajunge mâncare pe masa tradițională de Crăciun. De aici, totul ia o altă întorsătură.

Trailerul acestui scurtmetraj poate fi vizionat AICI.

Intrarea la eveniment e GRATIS, dar va exista o cutie pentru DONAȚII. Fiecare e invitat să dea cât vrea și poate, iar banii vor ajunge la Alexandra.

Povestea ei v-a fost prezentată în campania „De Crăciun fii mai bun”. Ceea ce nu știți e că soțul ei, Nicu, a murit la scurt timp după intrarea în anul 2019. Așa că acum e doar Alexandra, împreună cu cele două fete. Iar viața nu le e mai ușoară.

Așadar, fiecare bănuț pe care îl veți oferi îi va reîntări credința Alexandrei, că mai există oameni buni pe lumea asta.

AICI puteți reciti povestea prezentată în campanie.

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Bolnavi și cu multe lipsuri, zâmbesc și luptă pentru fetițele lor

Voi veți avea astfel ocazia să aveți o dublă bucurie: ați ajutat și ați vizionat două scurt metraje, din care unul, în premieră, oferindu-le astfel încredere tinerilor actori.

Așadar, nu uitați! Duminică, 21 aprilie, ora 15:00, Cinematograf Dacia, sala Valeria Peter Predescu.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...