9.6 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Primăria Bistrița vrea senzori inteligenți pe carosabil! Vor „comunica” și recunoaște autovehiculele

Municipalitate intenționează să obțină un milion de euro în plus pentru proiectele de mobilitate. Printre investiții se numără senzori inteligenți în carosabil. Aceștia vor comunica cu autovehiculele și le vor recunoaște.

În Bistrița se derulează mai multe proiecte de mobilitate urbană. Pentru Linia Verde și Axa Gării – Năsăudului, municipalitatea dorește să aducă unele plusuri.

Astfel, consilierii locali vor aproba azi finanțarea, cu un milion de euro, prin PNRR, a lucrărilor conexe la Linia Verde și Axă.

Conform proiectului, este nevoie de investiții în „prioritizarea transportului public”. Extinderea sistemului inteligent de prioritizare a transportului public presupune:

  • introducerea semaforizării pentru autovehicule, pietoni și bicicliști în apropierea sensurilor giratorii;
  • montarea senzorilor inteligenți care pot comunica / recunoaște vehiculele de transport public;
  • dotarea vehiculelor de transport public cu senzori care comunică cu cei instalați pe carosabil;
  • introducerea dotărilor suplimentare pentru trecerile de pietoni semaforizate, astfel încât să permită acordarea priorității autobuzelor / microbuzelor;
  • extinderea dotărilor centrului de comandă și asigurarea software-urilor necesare, altele decât cele achiziționate în cele 2 proiecte aflate în curs de implementare.

Implementarea proiectului va conduce la îmbunătățirea serviciului de transport public local, prin asigurarea unui grad ridicat de predictibilitate și crearea condițiilor prin care să se respecte programul de transport, îmbunătățirea vitezei medii operaționale a transportului public precum și creșterea gradului de siguranță pentru deplasările pietonale și velo la nivelul municipiului”, se arată în proiect.

Mai multe, în documentul de mai jos:

senzori inteligenti

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.