11.1 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Raed Arafat a lăudat heliportul și UPU SMURD Bistrița: Un exemplu de sistem integrat

După inaugurarea Heliportului și a noii Unități de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, Raed Arafat, secretar de stat al MAI, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și cel care a inventat sistemul SMURD, a adus cuvinte de laudă pentru ceea ce se întâmplă la Bistrița.

Heliportul de la Spitalul Județean este funcțional, zi și noapte fiind transportați cu ajutorul elicopterelor SMURD pacienți. Bistrița se află printre puținele orașe din țară „dotate” cu așa ceva.

Șeful DSU, Raed Arafat, a lăudat progresul făcut de autoritățile din județul Bistrița-Năsăud, subliniind inclusiv faptul că atât echipajele SMURD cât și cele ale Serviciului de Ambulanță cooperează în misiuni zi de zi, 24/24.

La fel a lăudat și noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, una modernă și care are avantajul de a fi conectată, cu lift, direct de heliport. De asemenea a subliniat că acesta este exemplul unui sistem integrat dintr-un județ.

„Bistrița-Năsăud este unul dintre județele care a implementat SMURD numai la nivelul echipajelor de prim ajutor la început. Pe parcurs, a fost înființat și un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD, în cadrul căruia lucrează medici din Bistrița, Cluj și Târgu-Mureș, asigurând continuitatea 24/24, 7/7.

Recent, la Bistrița, s-a inaugurat o nouă Unitate de Primiri Urgențe și un nou heliport care permite elicopterelor SMURD să aterizeze zi și noapte.

Totodată, la ISU BN, funcționează dispeceratul integrat unde se află și colegii de la Serviciul Judetean de Ambulanță BN. Iar pe teren colaborarea între echipajele SMURD si cele ale Serviciului de Ambulanță este una permanentă, în folosul omului de rând.

Bistrița este doar un exemplu cum funcționează sistemul integrat într-un județ! „, a declarat pe Facebook, Raed Arafat.

VIDEO aici

Mai multe despre acest subiect puteți citi mai jos:

 

FOTO – VEZI imagini din noul UPU „în acțiune”

FOTO/VIDEO – Secretarul de stat Raed Arafat, la inaugurarea heliportului: O șansă în plus pentru pacienții în stare gravă

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.