13.3 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Raed Arafat a lăudat heliportul și UPU SMURD Bistrița: Un exemplu de sistem integrat

După inaugurarea Heliportului și a noii Unități de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, Raed Arafat, secretar de stat al MAI, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și cel care a inventat sistemul SMURD, a adus cuvinte de laudă pentru ceea ce se întâmplă la Bistrița.

Heliportul de la Spitalul Județean este funcțional, zi și noapte fiind transportați cu ajutorul elicopterelor SMURD pacienți. Bistrița se află printre puținele orașe din țară „dotate” cu așa ceva.

Șeful DSU, Raed Arafat, a lăudat progresul făcut de autoritățile din județul Bistrița-Năsăud, subliniind inclusiv faptul că atât echipajele SMURD cât și cele ale Serviciului de Ambulanță cooperează în misiuni zi de zi, 24/24.

La fel a lăudat și noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, una modernă și care are avantajul de a fi conectată, cu lift, direct de heliport. De asemenea a subliniat că acesta este exemplul unui sistem integrat dintr-un județ.

„Bistrița-Năsăud este unul dintre județele care a implementat SMURD numai la nivelul echipajelor de prim ajutor la început. Pe parcurs, a fost înființat și un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD, în cadrul căruia lucrează medici din Bistrița, Cluj și Târgu-Mureș, asigurând continuitatea 24/24, 7/7.

Recent, la Bistrița, s-a inaugurat o nouă Unitate de Primiri Urgențe și un nou heliport care permite elicopterelor SMURD să aterizeze zi și noapte.

Totodată, la ISU BN, funcționează dispeceratul integrat unde se află și colegii de la Serviciul Judetean de Ambulanță BN. Iar pe teren colaborarea între echipajele SMURD si cele ale Serviciului de Ambulanță este una permanentă, în folosul omului de rând.

Bistrița este doar un exemplu cum funcționează sistemul integrat într-un județ! „, a declarat pe Facebook, Raed Arafat.

VIDEO aici

Mai multe despre acest subiect puteți citi mai jos:

 

FOTO – VEZI imagini din noul UPU „în acțiune”

FOTO/VIDEO – Secretarul de stat Raed Arafat, la inaugurarea heliportului: O șansă în plus pentru pacienții în stare gravă

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...