25.4 C
Bistrița
marți, iunie 28, 2022

Rareș Martița, elevul din Ilva Mică cu cea mai mare medie la Evaluarea Națională: „Avem profesori foarte buni. Dar am făcut și meditații”

Rareş Martiţa, absolvent al Şcolii Gimnaziale „Demian Nechiti” din Ilva Mică, a fost surpriza acestui an, la Evaluarea Naţională. A obținut cea mai mare medie din județ, cu 10 la matematică şi 9,90 la Limba şi literatura română.

Pentru bistrițeni a fost o surpriză ca tocmai un elev din Ilva Mică să ia cea mai mare medie la Evaluarea Națională. Pentru profesorii și prietenii lui Rareș Martița – nu neapărat.

Rareș Martița este unul dintre olimpicii școlii pe care a absolvit-o. A participat la olimpiada de cultură civică și olimpiada națională de matematică. Nu a lipsit nici de la olimpiada satelor din România (la matematică) sau olimpiada națională Gazeta Matematică. A fost ajuns și la OLAV (Olimpiada ,,Lectura ca Abilitate de Viață”) sau la Olimpiada de Lingvistică „Solomon Marcus”. 

„La gramatică mă așteptam să fie mai greu…”

Rareș Martița ne-a povestit și cum i s-au părut subiectele la Evaluarea Națională din acest an. „La română pot spune că mi s-a părut relativ ușor examenul. Exercițiile pe text nu mi-au pus dificultăți. La gramatică mă așteptam să fie mult mai greu. Și subiectul 2 a fost ușor, întrucât am avut de realizat text narativ. A fost și o capcană, însă, per total, nu s-a comparat ca dificultate cu simularea sau cu alte teste făcute din culegeri care au fost mai grele.

La mate, primele două subiecte au fost destul de generoase. Cred că se putea lua punctaj mare, cu puțină atenție. Subiectul 3 în schimb nu a fost tocmai foarte ușor. Anumite subpuncte m-au pus în dificultate. Însă au fost și exerciții care au ajutat elevul să ia nota dorită…

Au și meditațiile rostul lor…

Tânărul absolvent de clasa a VIII-a a recunoscut că a luat și meditații. „Avem profesori foarte buni în Ilva Mică. Aș vrea să le mulțumesc pentru toate eforturile lor, în special doamnelor profesoare Lorena Dănilă (română) și Maria Pop (matematică). Ele sunt dedicate meseriei lor și chiar au reușit să ne creeze în aceste ore o atmosferă minunată la clasă.

Totuși, am luat și meditații, atât la română, cât și la mate. Pentru că la oră, atenția profesorului trebuie distribuită egal la întreaga clasă. Pe când la meditații, profesorul se focusează numai pe tine și pe potențialul tău”, a recunoscut Rareș Martița.

Încă din clasa a 2-a visa să ajungă la Liviu

În legătură cu viitorul său, Rareș Martița ne-a mărturisit că „încă de pe clasa a 2-a mi-am dorit să ajung la Liviu. Acum, însă, că am ajuns în pragul completării opțiunilor, am luat în calcul și alte variante… Încă nu pot spune, la momentul actual, unde vreau să ajung. În orice caz, Liviu rămâne o variantă solidă…”

Rareș Martița a admis că deocamdată, în viitor i-ar plăcea să devină actor sau doctor.

S-au afișat rezultatele la examenul de Evaluare Națională: Cea mai bună medie aparține unui elev din Ilva Mică!

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass

TeraGlass, producător de ferestre și uși din PVC și aluminiu cu experiență de peste 15 ani...

Se fac angajări la Ocolul Silvic Dealul Negru, Dianova Instal, Leoni și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Ocolul Silvic Dealul Negru și IMP România (fosta fabrică...