8.8 C
Bistrița
luni, mai 23, 2022

România, pe primul loc în Europa la mame minore, sub 15 ani. Cum stă Bistrița-Năsăud:

În 2020, România a dat sub 5% din numărul total de nașteri din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, țara noastră a dat jumătate din mamele minore care au născut înainte să împlinească 15 ani. Cum stă Bistrița-Năsăud:

Potrivit ultimelor date Eurostat, în 2020, România a dat doar 5% din numărul total de nașteri din Uniunea Europeană. Deși procentul de nașteri totale din UE e mic, România a dat 44,4% dintre fetele care au născut înainte să împlinească 15 ani.

În 2020, cele mai multe adolescente care au devenit mame înainte să împlinească 15 ani au fost în Mureș – 63, Bihor – 52 și Dolj – 52. Multe mame cu vârste sub 15 ani sunt și în Brașov, Argeș sau Sibiu.

Bistrița-Năsăud se află la polul opus, cu cele mai puține adolescente care au devenit mame înainte să facă 15 ani. Doar 7 adolescente cu vârsta sub 15 ani au devenit mame în 2020.

Foto: digi24.ro

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: