6.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 10, 2022

Rusia se laudă cu modelul de dronă care a căzut în Dumitra, pe care ministrul Dîncu o numea „o jucărie de dronă”

Într-o filmare, ministrul rus al Apărării prezenta drona multifuncțională  Orlan-10, folosită în războiul din Ucraina pentru culegerea de informații. O dronă similară a căzut în urmă cu puțin timp în Dumitra și era numită de ministrul Apărării Dîncu „o jucărie de dronă”.

Ministrul rus al Apărării a făcut un film de prezentare pentru drona multifuncțională Orlan-10, pe care rușii ar folosi-o în războiul din Ucraina pentru culegerea de informații.

Dronele Orlan-10 sunt folosite pentru identificarea și categorisirea țintelor, fiind echipate cu instrumente optice și în spectrul radiației termice:

„Echipajele înregistrează constant și retrimit pozițiile forțelor armate ucrainene. Inamicul se ascunde în zonele civile, folosindu-se drept „scuturi umane”, poziții de luptă în zonele rezidențiale”, susține în filmulețul prezentat de hotnews.ro, ministerul rus al Apărării.

O dronă Orlan-10, neinscripționată a căzut de curând în Dumitra. Aceasta era catalogată de ministrul Apărării Vasile Dîncu drept „o jucărie de dronă”, veche și inofensivă.

„Nu este o dronă foarte mare, este o jucărie de dronă, un metru și ceva are anvergură. Este o dronă de cercetare-informații, probabil, a fost identificat tipul. Nu este, cum a început propaganda rusă, cu explozibil.(…) Evident, nu știm de unde este. Este de fabricație sovietică, n-a fost folosită și nu există în dotarea armatelor în acest moment, era scoasă din uz după 1989”, preciza Vasile Dîncu, la mijlocul lunii, la o zi după ce a căzut drona în Bistrița-Năsăud.

Mai puteți citi pe acest subiect:

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: Drona căzută la Dumitra este veche, poate maxim să culeagă informații. De ce a crezut ministrul că totul e o glumă:

Incidentele precum drona căzută la Dumitra sunt monitorizate de sistemul de apărare antirachetă al NATO

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...