20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

S-au săturat de arest și nu vor închisoare. Ce au plănuit doi tineri hoți de motorină

La începutul lunii martie, polițiștii au prins în flagrant, trei hoți de motorină. În urma investigațiilor au mai găsit un complice. Cei patru au fost reținuți, iar apoi, doi au ajuns în arestul poliției și unul în arest la domiciliu. Sătui de stat după gratii, cei doi hoți s-au gândit să scape de închisoare. Ce vor să facă:

În noaptea de 1/2 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița au prins în flagrant delict trei tineri de 24 de ani, 19 ani și 17 ani, toți din Budacu de Sus. Aceștia sustrăgeau combustibil (motorină) din rezervoarele unui buldoexcavator, respectiv autocar, de pe raza localității Bistrița.

În urma investigațiilor, s-a mai identificat un complice, un bărbat de 29 de ani, tot din Budacul de Sus.

Cei patru au fost reținuți pentru 24 de ore, iar instanța a decis ca doi dintre ei să stea în arestul poliției pentru 30 de zile, iar unul, în arest la domiciliu. Prejudiciul cauzat se ridică la 3.500 litri motorină, în valoare de 20.000 lei. Aceștia au furat combustibil, în perioada 29 ianuarie – 2 martie din 11 tiruri parcate pe centura Bistriței.

Ionel R.T și Mihai C. au păgubit 13 firme și persoane fizice, la șase dintre acestea fiindu-le complice și Dan I.C. .

După ce au expirat cele 30 de zile de arest date de judecători, s-a cerut prelungirea arestului preventiv.

Admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpaţilor C.M. şi T.R.I., formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa, ca fiind întemeiată şi în consecinţă dispune prelungirea arestării preventive a inculpaţilor. Respinge propunerea de prelungire a măsurii arestului la domiciliu a inculpatului C.I.D., ca nefiind întemeiată şi în consecinţă dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul: C.I.-D., pe o durată de 60 de zile”, se arată pe pagina Judecătoriei Bistrița.

Ce vor să facă?

Sătui să stea în arest, și nedorind să ajungă în închisoare, Ionel R.T. și Mihai C. s-au gândit la o soluție. Aceștia vor să se împace cu păgubiții, plătindu-le contravaloarea combustibilului furat.

„Am fost contactați de părinți că ne dau banii înapoi. Prejudiciul e foarte mare. Numai la mine e vorba de sute de litri de motorină”, a explicat pentru Bistrițeaanul.ro unul dintre păgubiți.

Conform legislației în vigoare, împăcarea părților poate interveni și dosarul se clasează.

Împăcarea poate surveni doar în cazul persoanelor implicate în dosar. Împăcarea e valabilă doar până la citirea actului de sesizare a instanței. Împăcarea trebuie făcută oficial, altfel, poliția continuă cercetările. Dacă dosarul se clasează, depinde de când e făcută împăcarea și dacă păgubitul își retrage plângerea. Că poate, chiar dacă își recuperează prejudiciul, nu dorește împăcarea. Dar orice împăcare trebuie făcută oficial, legal, cu declarații, etc” a declarat pentru Bistrițeanul.ro purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Diana Pintea.

Așadar, dacă cei doi reușesc restituirea prejudiciului și păgubiții renunță la acuzații, Ionel R.T și Mihai C. pot scăpa de condamnare.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.