S-au săturat de arest și nu vor închisoare. Ce au plănuit doi tineri hoți de motorină

S-au săturat de arest și nu vor închisoare. Ce au plănuit doi tineri hoți de motorină

La începutul lunii martie, polițiștii au prins în flagrant, trei hoți de motorină. În urma investigațiilor au mai găsit un complice. Cei patru au fost reținuți, iar apoi, doi au ajuns în arestul poliției și unul în arest la domiciliu. Sătui de stat după gratii, cei doi hoți s-au gândit să scape de închisoare. Ce vor să facă:

În noaptea de 1/2 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița au prins în flagrant delict trei tineri de 24 de ani, 19 ani și 17 ani, toți din Budacu de Sus. Aceștia sustrăgeau combustibil (motorină) din rezervoarele unui buldoexcavator, respectiv autocar, de pe raza localității Bistrița.

În urma investigațiilor, s-a mai identificat un complice, un bărbat de 29 de ani, tot din Budacul de Sus.

Cei patru au fost reținuți pentru 24 de ore, iar instanța a decis ca doi dintre ei să stea în arestul poliției pentru 30 de zile, iar unul, în arest la domiciliu. Prejudiciul cauzat se ridică la 3.500 litri motorină, în valoare de 20.000 lei. Aceștia au furat combustibil, în perioada 29 ianuarie – 2 martie din 11 tiruri parcate pe centura Bistriței.

Ionel R.T și Mihai C. au păgubit 13 firme și persoane fizice, la șase dintre acestea fiindu-le complice și Dan I.C. .

După ce au expirat cele 30 de zile de arest date de judecători, s-a cerut prelungirea arestului preventiv.

Admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpaţilor C.M. şi T.R.I., formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa, ca fiind întemeiată şi în consecinţă dispune prelungirea arestării preventive a inculpaţilor. Respinge propunerea de prelungire a măsurii arestului la domiciliu a inculpatului C.I.D., ca nefiind întemeiată şi în consecinţă dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul: C.I.-D., pe o durată de 60 de zile”, se arată pe pagina Judecătoriei Bistrița.

Ce vor să facă?

Sătui să stea în arest, și nedorind să ajungă în închisoare, Ionel R.T. și Mihai C. s-au gândit la o soluție. Aceștia vor să se împace cu păgubiții, plătindu-le contravaloarea combustibilului furat.

„Am fost contactați de părinți că ne dau banii înapoi. Prejudiciul e foarte mare. Numai la mine e vorba de sute de litri de motorină”, a explicat pentru Bistrițeaanul.ro unul dintre păgubiți.

Conform legislației în vigoare, împăcarea părților poate interveni și dosarul se clasează.

Împăcarea poate surveni doar în cazul persoanelor implicate în dosar. Împăcarea e valabilă doar până la citirea actului de sesizare a instanței. Împăcarea trebuie făcută oficial, altfel, poliția continuă cercetările. Dacă dosarul se clasează, depinde de când e făcută împăcarea și dacă păgubitul își retrage plângerea. Că poate, chiar dacă își recuperează prejudiciul, nu dorește împăcarea. Dar orice împăcare trebuie făcută oficial, legal, cu declarații, etc” a declarat pentru Bistrițeanul.ro purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Diana Pintea.

Așadar, dacă cei doi reușesc restituirea prejudiciului și păgubiții renunță la acuzații, Ionel R.T și Mihai C. pot scăpa de condamnare.

 

 

POVEŞTI DIN SAT: Vergelul și angajarea octombrie 20, 2019 - „Bine ai făcut că ai mai vinit pe la noi, doamnă! Mi-am mai amintit o poveste, din vremea cân’ eram holtei și nu avem atâta minte, câtă am amu’. Ascultă, ori scrie, ori fă ce-i ști ‘mneata!
Radu Moldovan: Consiliul Local trebuie să facă urgent un credit și să modernizeze integral toate străzile din Bistrița octombrie 20, 2019 - Bistrița s-a transformat într-un adevărat șantier pe toată perioada verii. Municipalitatea a modernizat integral 47 de străzi, însă bistrițenii au criticat dur modul în care au fost făcute lucrările. Emil Radu Moldovan, președintele CJ BN, cere de urgență Consiliului Local accesarea unui credit pentru asfaltarea tuturor străzilor din oraș.
Două angajate ale unui hotel, luate pe sus de poliție! Ce au făcut: octombrie 20, 2019 - Controalele inspectorilor de la imigrări nu se lasă fără rezultate. Acum o săptămână au fost descoperiți 6 ucrainieni lucrând ilegal. Săptămâna aceasta, alte două persoane au fost identificate în aceeași situație. Acestea sunt originare din Republica Moldova și lucrau într-un hotel.
Radu Moldovan: ȘOC pentru PSD! Alegerile europarlamentare ne-au trimis la odihnă octombrie 20, 2019 - Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a vorbit la mai bine de cinci luni despre rezultatul alegerilor europarlamentare. După închiderea urnelor și numărarea voturilor, PSD a pierdut alegerile și s-a plasat pe locul al doilea. „Poporul român ne-a trimis puțin la hodină” a spus președintele CJ într-o emisiune Bistrițeanul LIVE.
VIDEO: La soare te poți uita, dar la panouri ba! MUTAȚI panourile! octombrie 20, 2019 - Situație oarecum comică, la semnarea contractului pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Panourile cu imaginile reprezentative erau înfipte bine în pământ, dar puse invers! La soare te puteai uita, dar la ele ba.
„Profu” cucerește juriul de la festivalul internațional de la Sibiu și aduce la Bistrița premiul cel mare octombrie 20, 2019 - Documentarul „Profu” a reușit să cucerească juriul festivalului internațional de film de la Sibiu! Producția în spatele căreia se află un alt bistrițean a fost desemnată „cel mai bun film din competiția România”.
Aquabis: Avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în Subcetate octombrie 20, 2019 - S-a produs o avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în cartierul Subcetate din Bistriţa! Cum vor fi afectaţi locuitorii din zonă:
„Sunt orașe care sunt orașe doar pe hârtie”. Cum vede un candidat la alegerile prezidențiale reorganizarea administrativ-teritorială octombrie 20, 2019 - Potrivit candidatului la alegerile prezidențiale din partea PMP, Theodor Paleologu este greșit ca în toată țara să se aplice ce se decide de la București. De asemenea, acesta este de părere că o comasare a comunelor și chiar și a județelor ar fi benefică pentru buna gestionare a fondurilor.
VIDEO: Cele mai frumoase creaţii semnate de Chopin – luni, la Bistriţa! octombrie 20, 2019 - O provocare, pentru toţi nostalgicii, romanticii şi visătorii din Bistriţa: luni, 21 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Sinagoga Bistrița, vor avea parte de cele mai frumoase creaţii ale compozitorului polonez Frédéric Chopin!
Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară! octombrie 19, 2019 - Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local cât și național. ”În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.
Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român octombrie 19, 2019 - Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace...
Biciclist beat mangă, rănit după ce s-a dezechilibrat și a căzut octombrie 19, 2019 - Un bărbat s-a accidentat de unul singur după ce a căzut de pe bicicletă. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că biciclistul era rupt de beat. VEZI ce alcoolemie avea:
FOTO – Spectaculoase imagini, surprinse în Munţii Rodnei! Printre capre negre… octombrie 19, 2019 - Incredibile şi spectaculoase imagini au fost surprinse recent de unul dintre pasionaţii de fotografie în natură – Alex Varga din Rodna: „Nici mie nu-mi vine să cred! Nu pot descrie bucuria..."
Radu Moldovan: PRELEVARE de orice tip de organ, în curând, la Bistrița! octombrie 19, 2019 - De când a preluat frâiele Spitalului Județean, Gabriel Lazany s-a zbătut și pentru a acredita unitatea în prelevarea de organe. Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a adus o veste bună. ”La Bistrița se va putea, în curând, preleva orice fel de organ!” a spus acesta.
FOTO/VIDEO. Răscolitor până la lacrimi: „Nu-i lumină nicări… Au murit toţi oamenii…” octombrie 19, 2019 - Grigore Leşe s-a dovedit răscolitor până la lacrimi, ieri seară, la Centrul Cultural Dacia. Alături de el, pe scenă, au urcat câţiva dintre cei mai luminoşi, expresivi şi tulburători artişti. "Am devenit foarte foarte răi. Incredibil de răi. Nu mai avem gram de răbdare unul cu altul”, a spus Radu Moldovan, prezent la eveniment.