21.4 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

Paradox: Cu cel mai mic salariu mediu din regiune, Bistrița-Năsăud stă bine la locuințele scoase pe piață anual

Potrivit unei analize a Ziarului Financiar, județul Bistrița-Năsăud are în continuare cel mai mic salariu mediu din regiune. Culmea, deși salariul mediu nu ajunge la 3.000 de lei, Bistrița-Năsăud stă bine la locuințe livrate, mai bine decat județele vecine precum Maramureș, Satu Mare sau Sălaj.

O analiză a Ziarului Financiar scoate în evidență o adevărată anomalie economică: Bistrița-Năsăud este în continuare județul cu cel mai mic salariu mediu din regiune. Acesta ajunge la 2.951 de lei, în condițiile în care în Suceava, Maramureș, Mureș și Cluj trece de 3.000 de lei.

Deși bistrițenii au cel mai mic salariu mediu din regiune, Bistrița-Năsăud stă bine la locuințe livrate anual, mai bine ca alte județe unde salariul este mai mare. Anul trecut au fost livrate 947 de locuințe în Bistrița-Năsăud.

Prin comparație, în Maramureș au fost livrate 824, în Satu Mare – 371, iar în Sălaj 545. În Harghita, unde salariul mediu este tot 2.900 de lei au fost livrate anul trecut doar 463 de locuințe.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Pai ii simplu, se „spala bani”. Cum ii cel mai simplu de legalizat? Prin investitii imobiliare!
    Uitati-va la blocurile noi construite (si nu numai) cate sunt cu lumini aprinse seara, dupa ora 20-21?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: