-0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Paradox: Cu cel mai mic salariu mediu din regiune, Bistrița-Năsăud stă bine la locuințele scoase pe piață anual

Potrivit unei analize a Ziarului Financiar, județul Bistrița-Năsăud are în continuare cel mai mic salariu mediu din regiune. Culmea, deși salariul mediu nu ajunge la 3.000 de lei, Bistrița-Năsăud stă bine la locuințe livrate, mai bine decat județele vecine precum Maramureș, Satu Mare sau Sălaj.

O analiză a Ziarului Financiar scoate în evidență o adevărată anomalie economică: Bistrița-Năsăud este în continuare județul cu cel mai mic salariu mediu din regiune. Acesta ajunge la 2.951 de lei, în condițiile în care în Suceava, Maramureș, Mureș și Cluj trece de 3.000 de lei.

Deși bistrițenii au cel mai mic salariu mediu din regiune, Bistrița-Năsăud stă bine la locuințe livrate anual, mai bine ca alte județe unde salariul este mai mare. Anul trecut au fost livrate 947 de locuințe în Bistrița-Năsăud.

Prin comparație, în Maramureș au fost livrate 824, în Satu Mare – 371, iar în Sălaj 545. În Harghita, unde salariul mediu este tot 2.900 de lei au fost livrate anul trecut doar 463 de locuințe.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Pai ii simplu, se „spala bani”. Cum ii cel mai simplu de legalizat? Prin investitii imobiliare!
    Uitati-va la blocurile noi construite (si nu numai) cate sunt cu lumini aprinse seara, dupa ora 20-21?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...