Scandal la Rodna! Mărul discordiei dintre o mămică și autorități: transportul elevilor!

Scandal la Rodna! Mărul discordiei dintre o mămică și autorități: transportul elevilor!

S-au pus pe jar toate instituțiile, după ce o mămică din Rodna bate pe la toate ușile posibile. Aceasta solicită regândirea orarului de transport elevi, deoarece copilul ei mic ar sta singur, câteva ceasuri uneori, în fața școlii. CARE e răspunsul autorităților:

Nici nu a început bine anul școlar, că deja apar primele probleme. O mămică din Rodna a bătut pe la toate ușile posibile, în speranța că problema ei va fi auzită și rezolvată.

„Noi locuim la 5 km de școală. Există transport elevi, care duce elevi din Valea Vinului până în Rodna. Problema e că dimineața, copilul meu de clasa 0 ajunge mult prea devreme. Dar mai mare problemă e la finalizarea orelor de curs. De luni până joi are ore până la 12. Vinerea, până la 11. Și el rămâne singur, în fața școlii, până la 13:15 când este transport spre Valea Vinului. Ca și mamă, mie îmi e frică pentru copilul meu. Mai ales că zona în care e școala e una rău famată. Și mă tem pentru el, că e singur. Ceilalți elevi care vin în Valea Vinului sunt la unitatea școlară din centrul comunei Rodna. Doar al meu rămâne singur aici”, a povestit, pentru Bistrițeanul.ro, Mihaela Mureșan, mama băiețelului.

Aceasta susține că ar mai fi trebuit să fie în clasa 0 încă alți 9 copii din Valea Vinului, dar din cauza problemelor cu transportul au ales mai bine să îi mai țină un an la grădiniță. Ceea ce, susține ea, nu e normal, mai ales că unitatea școlară din Valea Vinului ar funcționa fără autorizație, fiind un real pericol pentru elevi.

„Am făcut o cerere către direcțiunea școlii, să asigure transport mai repede. Mi-a fost respinsă. Au zis că băiețelul meu poate sta cu altă învățătoare până când e ora de întors acasă. Dar vinerea trecută m-au sunat la ora 11 să îmi spună că nu mai e nimeni la școală și ce să facă cu el. Așa că am mai făcut o plângere la Primăria Rodna, una la Poliția Municipală din Bistrița și una la Inspectoratul Școlar. Am solicitat să mi se aprobe și să protestez. Trebuie să fie auzită problema mea și rezolvată. Mă tem pentru copilul meu și nu mi se pare normal să nu se facă ceva”, a mai spus Mihaela Mureşan.

Primarul comunei Rodna și directoarea unității școlare susțin că au încercat să o ajute, dar ceea ce solicită mămica e imposibil de realizat. În momentul când au fost contactați de redacția Bistrițeanul.ro, Valentin Grapini și Nastasia Ganea se aflau în același birou, discutând exact această temă.

Ceea ce doamna cere nu se poate realiza. Noi avem două microbuze și un autocar pentru transport elevi. Care au un program, traseu, cheltuieli. În actele depuse alături de cererea de oferire mijloc de transport, pe buletine, adresa de domiciliu apare la 100 de metri de școală. Nu are acte pentru zona în care locuiește, fiind în litigiu cu primăria. Dar și dacă ar avea domiciliul acolo, nu poți trimite un microbuz de 16 locuri pentru un copil”, au explicat cei doi.

Mai mult, directoarea susține că în unitatea școlară este personal zilnic, până la ora 16:00, așa că băiețelul doamnei nu ar rămâne singur.

Am primit telefoane și de la minister să explicăm situația cu grupa 0. Le-am trimis situația. Nu e adevărat ce susține doamna. Am fost verificați inclusiv de inspectorat. Plus că nu mai există solicitări de transport și pentru alți copii. Numai al doamnei. Mai este un băiețel care are de mers până în Valea Vinului și iese mai repede de la școală, dar acesta stă la bunici până când merge microbuzul încolo. Nu suntem rău intenționați. Încercăm să o ajutăm. Dar îi place să facă scandal. A făcut-o și anul trecut și apoi nu și-a mai dus copilul la grădiniță. Deci copilul ei poate sta cu o altă învățătoare. Sau i-am propus să îl înscrie în programul POCU, unde primește inclusiv mâncare. dar a refuzat. Ceea ce ea cere e imposibil”, au mai explicat Valentin Grapini și Nastasia Ganea.

Inspectoratul Județean Școlar a luat cunoștință de plângerea depusă astăzi.

„Inspectorul de sector va face luni verificări. Dar noi nu ne putem pronunța oricum, în aceste cazuri. Transportul elevilor e o activitate ce ține efectiv de școala respectivă. Există o judecată de ansamblu, a școlii, primarului, consiliului, când se decide traseul, orele, numărul de elevi transportați. Noi nu le putem rezolva. Am văzut că doamna a solicitat și să protesteze în fața inspectoratului. Am trimis mai departe, pentru că în fața Inspectoratului e domeniu public. Și nu înțeleg oricum de ce ar vrea să protesteze aici, când rezolvarea nu ține de noi”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, inspectorul șef Camelia Tabără.

Mămica din Rodna speră ca vocea ei să fie auzită, mai ales că, susține ea, pe timp de iarnă copiii stau în frig, afară, uneori cu orele, așteptând transportul spre Valea Vinului.

REȚETA FERICIRII: Jumătate de viață-n Mexic, jumătate în Bistrița! Plus iubire în toate! noiembrie 17, 2019 - Cine a cunoscut-o pe Florentina Pop, fostul manager al Pensiunii Miracolo, nu poate spune decât că e o persoană fericită. Iar rețeta pentru acest lucru ni l-a spus chiar ea. Jumătate de viață în Mexic, jumătate la Bistrița. Multă iubire în tot ce faci și accentul pe oameni.
ALEGERI 2019: Cum face PSD campanie. Dezvăluirile lui Klaus Iohannis noiembrie 17, 2019 - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România Normală este o Românie în care PSD nu se regăseşte nici în conducerea statului, nici în conducerea judeţelor. El a acuzat PSD că împroaşcă venin, minciuni şi fake news.
Rostul de dimineaţă: Cum ne credem şi cum suntem de fapt… noiembrie 17, 2019 - Cum ne credem şi cum suntem de fapt… Cum e distribuită puterea la noi? Cât de religioşi ne credem şi cât suntem în realitate…?! Cât de masculini, servili, liberi sau ospitalieri ne credem? Cum suntem în realitate...?
La Spital, ca-n marile centre: O comisie de medici analizează fiecare caz și stabilesc împreună tratamentul! noiembrie 17, 2019 - Un chirurg din cadrul Spitalului Județean a fost prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro. Acesta a vorbit despre relația extraordinară care există între chirurgi. Dar a explicat că există și o comisie oncologică ce dezbate fiecare caz în parte. ”Ne consultăm ca să putem lua cea mai bună decizie pentru pacient!” a explicat dr Radu Elisei.
FOTO – GROAZNIC: Bunic mort într-un incendiu în Budac noiembrie 17, 2019 - Pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu, în Budacu de Sus. Din nefericire, după ce locuința a ars în întregime, înăuntru a fost găsit cadavrul unui bărbat.
VIDEO – Klaus Iohannis: PNL BN, ați câștigat bronzul! Vreau să câștigați atâtea primării încât sediul să vă fie neîncăpător! noiembrie 16, 2019 - În cadrul întâlnirii de la Sala Polivalentă, mai mulți reprezentanți ai PNL au luat cuvântul. Cu toții au felicitat filiala PNL BN și bistrițenii. ”Ați câștigat medalia de bronz. Sunteți în pole position pentru Primăria Bistrița. Vă doresc să câștigați atâtea primării la alegerile locale în așa fel încât sediul să fie neîncăpător când se întâlnesc toți primarii liberali” a declarat președintele Klaus Iohannis.
FOTO/VIDEO – Klaus Iohannis: Nu vreau dezbatere cu doamna Dăncilă! Sunt în război cu PSD! noiembrie 16, 2019 - Președintele României în exercițiu, Klaus Iohannis a fost prezent astăzi la Bistrița. A vorbit cu oamenii, a făcut declarații de presă și și-a provocat electoratul. ”Nu vreau o dezbatere cu doamna Dăncilă! Cu PSD nu sunt în competiție, sunt în război!” a declarat acesta.
FOTO: Tulburătoare poveşti despre eroi şi tragedii aviatice petrecute la câţiva paşi de Bistriţa noiembrie 16, 2019 - Poveşti extraordinare despre eroii care au pilotat avioane de vânătoare, pe aceste meleaguri, acum 75 de ani – vă stau la dispoziţie în aceste zile, la Muzeul Judeţean din Bistriţa. Aici a fost inaugurată o expoziţie cu totul specială, din care nu lipsesc tulburătoare fragmente de istorie.
Pepiniera de handbaliste junioare a județului se prezintă într-o super-competiție noiembrie 16, 2019 - La finalul acestei luni, bistrițenii vor avea ocazia să le cunoască pe cele aproape 300 de handbaliste care se pregătesc pentru ca peste câțiva ani să li se alăture sportivelor de la CS Bistrița. Totul va lua forma unei super-competiții!
VIDEO: Președintele Klaus Iohannis, așteptat de sute de bistrițeni pe Pietonal noiembrie 16, 2019 - Sute de bistrițeni au așteptat întâlnirea de astăzi cu președintele României, Klaus Iohannis. În scurt timp acesta va ajunge în fața Sălii Polivalente de unde le va vorbi bistrițenilor.
Dr. Radu Elisei: Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital! noiembrie 16, 2019 - În luna august 2018 la Spitalul Județean Bistrița a început să lucreze dr Radu Elisei, medic specialist în chirurgia generală. Acesta a fost prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, vorbind despre activitatea sa și operațiile în premieră făcute la Bistrița. ”Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital!” a spus acesta.
VIDEO: Accident cu victimă încarcerată, la Rebrișoara! noiembrie 16, 2019 - Un accident rutier a avut loc în Rebrișoara. Un autoturism cu semn de începător a intrat din plin în remorca unui tractor, încărcată cu pământ. Un tânăr a rămas încarcerat. 
RECORD de Black Friday: Un bistrițean a cumpărat un televizor de 30.000 de lei noiembrie 16, 2019 - Un bistrițean a bifat unul dintre recordurile înregistrate de Black Friday, după ce a cumpărat un televizor de 30.000 de lei. De unde este cumpărătorul cu mână largă
Rostul de dimineaţă: Prăbuşit la pământ, ca o glazură pe deasupra drumului… noiembrie 16, 2019 - Nu e uşor să-l priveşti în ochi. E de-al drumului. Este din zodia celor care păşesc graţios, te izbesc fulgerător cu o privire şi pleacă elegant mai departe... Fără să întoarcă privirea. Fără să te bage în seamă. Fără să-i pese...
Președintele Iohannis se va plimba mâine pe Pietonal! Între 14.00-15.00 noiembrie 15, 2019 - Președintele Klaus Iohannis va fi mâine în Bistrița-Năsăud, așa cum Bistrițeanul.ro vă anunța încă de luni. Susținătorii candidaturii sale la un nou mandat în fruntea țării, nu puțin în Bistrița-Năsăud după rezultatul obținut în primul tur, îl pot întâlni mâine în centrul Bistriței sau la Sala Polivalentă, acolo unde are loc întâlnirea oficială cu susținătorii săi.