26.1 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

Scandalul cazul pliantelor jandarmeriei continuă! Avocatul Poporului a început o anchetă

Scandalul în care este implicată jandarmeria bistrițeană, care a folosit fără consimțământ fotografia unei tinere într-o campanie de prevenire a faptelor antisociale pe timpul adunărilor publice este departe de a se finaliza. Avocatul Poporului s-a autosesizat.

Săptămâna aceasta, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud a intrat într-un scandal nedorit, după ce a ieșit în evidență faptul că instituția a folosit fără consimțământ o fotografie cu o tânără din Brașov, într-o campanie de prevenire a faptelor antisociale pe timpul adunărilor publice.

Tânăra s-a revoltat pe pagina sa de Facebook, unde a susținut că nu dorește să devină un „simbol” al faptelor antisociale. Pe de altă parte, reprezentanții jandarmeriei spun că intenția nu a fost de a insinua faptul că tânăra ar avea un comportament anti-social. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Printr-un comunicat de presă, Avocatul Poporului anunță că s-a sesizat din oficiu în acest caz:

„Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 26 din Constituția României privind viața intimă, familială și privată”, se arată în informarea trimisă presei de Avocatul Poporului.

Foto: Andreea Petruț

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: