15.9 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Șefa DSP: „Vaccinarea stagnează! Avem doar 100-200 de vaccinări pe zi”. Parva a trecut de pragul de vaccinare de 5%

Directorul DSP Anca Andrițoiu a precizat în cadrul Colegiului Prefectural de astăzi că în ciuda creșterii spectaculoase a numărului de cazuri de Covid, vaccinarea stagnează. Cu toate acestea avem și o veste bună: localitatea Parva a trecut de pragul vaccinării de 5%. În continuare acolo rata de vaccinare este, însă, scăzută.

În momentul de față doar 100-200 de bistrițeni se mai vaccinează zilnic împotriva Covid-19. Potrivit directorului DSP Anca Andrițoiu vacinarea stagnează și pentru că nu s-a continuat cu instituirea condiționărilor de vaccinare.

„Situația vaccinării s-a îmbunătățit de la ultima evaluare, dacă țineți minte aveam pe harta noastră zona roșie reprezentând Parva cu acoperire vaccinală foarte mică. Nu mai e roșu, a crescut puțin, dar tot trebuie să facem ceva să crească vaccinarea acolo”, a precizat Anca Andrițoiu, astăzi, în ședința de Colegiu Prefectural.

Parva în continuare are cea mai scăzută rată de vaccinare din județ: 5,8%, potrivit ultimelor sintetizări ale datelor, din 5 ianuarie.

Municipiul Bistrița are o rată de vaccinare de 45,6%, Becleanul are 42%, Năsăudul doar 37,8%, iar Sângeorz Băi doar 16,14%. De altfel, orașul-stațiune Sîngeorz-Băi se numără printre localitățile cu cele mai mici rate de vaccinare din județ.

Localitățile cu rata de vaccinare sub 20% sunt: Sîngeorz-Băi, Parva, Leșu (14,9%), Rebra (15,2%), Romuli 16,22%, Runcu Salvei (16,8%), Zagra (17,3%), Șanț (19,6%) și Feldru (19,3%).

Mai multe date despre vaccinarea în fiecare localitate din țară puteți afla accesând platforma panorama.ro.

 

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: