26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Spitalul de pe Alba Iulia, inaugurat în ianuarie, iar cel de pe Ghinzii în vară

Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a precizat la o conferință de presă, că Secția Infecțioase/Oncologie de pe Alba Iulia va fi dată în folosință în luna ianuarie. De asemenea, secția TBC de pe strada Ghinzii va fi și ea gata anul viitor.

La conferința de presă de la inaugurarea Unității de Primiri Urgențe a spitalului, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a făcut cunoscut faptul că și 2022 va începe cu o inaugurare. Este vorba despre Secția de Infecțioase/Oncologie de pe strada Alba Iulia. Aceasta a fost reabilitată de la A la Z, saloanele fiind prevăzute inclusiv cu baie proprie. De asemenea, acolo va fi amenajată și o mini-terapie intensivă.

Inaugurarea secției de pe Alba Iulia este cu atât mai așteptată, cu cât se dorește mutarea pacienților infectați cu Covid-19 acolo. Secția Boli Infecțioase va avea 55 de paturi, Oncologia 40 de paturi și încă 16 paturi pentru spitalizarea de zi și Dermatovenerologie 16 paturi, dintre care 6 pentru spitalizarea de zi. Investițiile ajung la 8,8 milioane de lei.

Și Secția TBC de pe Ghinzii va fi inaugurată anul viitor, însă abia în vară spre toamnă.

Nu ne oprim aici, lucrurile continuă, în luna ianuarie vom inagura și secția externă a Spitalului Județean de Urgență de pe Alba Iulia și în vară spre toamnă și secția spitalului de pe Ghinzii. Am început să lucrăm la studiile de fezabilitate și pentru secția de Recuperare, care va fi în fostul hotel Krone”, a precizat Radu Moldovan.

De asemenea se pregătește și reabilitarea și extinderea secției de Psihiatrie, pentru care s-au găsit soluții financiare deja. În ultimii 8 ani, în Spitalul Județean de Urgență Bistrița s-au investit în jur de 46 de milioane de euro.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...