8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

STOP scumpirilor: Bistrițenii pot semna pentru plafonarea prețurilor la utilități

De azi, bistrițenii au posibilitatea să spună STOP scumpirilor la energia electrică și la gaze. Pentru aceasta, în municipiul Bistrița au fost amplasate trei corturi în care se vor aduna semnături pentru plafonarea prețurilor.

În această dimineață, în municipiul Bistrița, au fost amplasate trei corturi în care se va desfășura o amplă campanie de strângere de semnături în vederea plafonării prețurilor la gaze și la energia electrică. Zonele în care au fost amplasate corturile sunt: strada Independenței – în fața bisericii Sfânta Ana, în și zonele Winmarkt și Decebal.

”Am amplasat trei corturi în municipiul Bistrița: în Decebal, pe Independenței –  la Biserica Sfânta Ana și la Winmarkt.  Strângem semnături  în stradă pentru plafonarea  prețurilor la energie și la gaze. Vom fi acolo cu toții: deputați, senatori, simpli membri. Îi invităm pe toți bistrițenii să semneze o listă de susținere pentru plafonarea prețurilor, nu păcălelile lui Câțu.”, a precizat deputatul PSD Daniel Suciu.

Inițiativa parlamentarilor social democrați din Bistrița-Năsăud vine în contextul scumpirilor de peste 25 la sută la energia electrică și de peste 20 la sută la gaze, comparativ cu anul 2020.

Potrivit datelor înregistrate de Institutul Național de Statistică, românii o duc mai greu față de luna trecută. Produsele nealimentare s-au scumpit cu peste 8 la sută, iar serviciile și alimentele cu aproape 3 la sută. Și prețul combustibililor s-a mărit cu peste 14 la sută.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

 1. Motto:
  „Miniştri cruzi! Mai bine v-aţi
  Fi hotărât să suprimaţi
  Atâtea mii de sinecuri,
  Nu pânea de l-atâtea guri!”
  (I.L. Caragiale- Petiţie către guvern)
  Curat Caragiale! Nimeni nu mai intelege nimic din bâlbele guvernului României esuate.
  După ce pe la mijlocul lunii septembrie ministrul energiei Virgil Popescu spunea că nu este de acord cu plafonarea preţurilor la energie sau gaze pentru că acest lucru duce la scăderea investiţiilor, acum când guvernul este demis prin motiune de cenzură premierul Florin Cîţu spunea că analizează plafonarea preţurilor la gaze, desi nu mai poate emite ordonante de urgentă. Pe de altă parte există în Parlament un proiect de lege depus de PSD privind plafonarea preţului la energie, la care premierul Cîțu nu a trimis avizul de la Guvern. Acum PSD strânge semnături pentru plafonarea prețurilor la energie și la gaz, când cel mai simplu ar fi să-l oblige pe premier să dea avizul pentru ca legea să poată intra in procedura parlamentară pentru a fi adoptată in regim de urgentă si inaintată presedintelui spre promulgare.

 2. UN STAT NORMAL , are o ADMINISTRATIE NORMALA … care tine si are grija de populatia care-l compune , nu isi bate joc de oameni , facandu-le jocul celor din aceasta M(are)UE… in care am intrat ca prostii ! Oare de ce UK a iesit si a divortzat … , de prosti ce sunt oare … ?! Nu ne-a placut un regim de ” stanga ” ( ciumei rosii ) … si ne-a trebuit un regim de ” dreapta capitalisto-burghezo-mosiereasca ” … NO DE ASTA AVEM AMU !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: