14.6 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

Târgul de Crăciun ar putea avea loc și în această iarnă!

O veste bună pentru producătorii locali, dar și pentru bistrițeni. Târgul de Crăciun ar putea avea loc și-n această iarnă. Se ia în considerare cea mai ”sigură” variantă, dat fiind contextul pandemic.

Sărbătorile de iarnă din acest an vor fi extrem de diferite, față de cum suntem obișnuiți. Dată fiind pandemia de coronavirus, multe lucruri vor fi interzise.

Administrația locală ia totuși în calcul organizarea Târgului de Crăciun.

”Am avut o întâlnire cu doamna Elena Bărbos, directorul executiv al asociației Produs în Bistrița-Năsăud, cu scopul găsirii unei soluții pentru organizarea Pieței de Crăciun a producătorilor și meșteșugarilor locali” a anunțat primarul Ioan Turc.

Dacă se va putea organiza târgul, atunci căsuțele vor fi mai răsfirate și se va lua în calcul și o pauză pentru dezinfectare.

Amplasarea căsuțelor în spațiul dintre Biserica Evanghelică și Sugălete, cu extensie pe o porțiune a pietonalului, ar urma să permită respectarea măsurilor de distanțare fizică, fiind montați și niște mici stâlpi cu indicații în acest sens. De altfel, vor fi prevăzute reguli clare pentru producători și meșteșugari, cu dezinfectare periodică, programul de vânzare având inclusă o pauză de 30 de minute” a mai subliniat edilul.

Totodată, tarifele de închiriere a domeniului public ar putea fi adaptate vremurilor pe care el trăim.

Nu în ultimul rând, costurile cu închirierea căsuțelor vor avea în vedere și perioada dificilă pe care o traversează micii producători, urmârindu-se o plafonare sau chiar o reducere a tarifelor” a scris pe pagina sa de Facebook primarul Ioan Turc.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: