4.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Târgul de Crăciun ar putea avea loc și în această iarnă!

O veste bună pentru producătorii locali, dar și pentru bistrițeni. Târgul de Crăciun ar putea avea loc și-n această iarnă. Se ia în considerare cea mai ”sigură” variantă, dat fiind contextul pandemic.

Sărbătorile de iarnă din acest an vor fi extrem de diferite, față de cum suntem obișnuiți. Dată fiind pandemia de coronavirus, multe lucruri vor fi interzise.

Administrația locală ia totuși în calcul organizarea Târgului de Crăciun.

”Am avut o întâlnire cu doamna Elena Bărbos, directorul executiv al asociației Produs în Bistrița-Năsăud, cu scopul găsirii unei soluții pentru organizarea Pieței de Crăciun a producătorilor și meșteșugarilor locali” a anunțat primarul Ioan Turc.

Dacă se va putea organiza târgul, atunci căsuțele vor fi mai răsfirate și se va lua în calcul și o pauză pentru dezinfectare.

Amplasarea căsuțelor în spațiul dintre Biserica Evanghelică și Sugălete, cu extensie pe o porțiune a pietonalului, ar urma să permită respectarea măsurilor de distanțare fizică, fiind montați și niște mici stâlpi cu indicații în acest sens. De altfel, vor fi prevăzute reguli clare pentru producători și meșteșugari, cu dezinfectare periodică, programul de vânzare având inclusă o pauză de 30 de minute” a mai subliniat edilul.

Totodată, tarifele de închiriere a domeniului public ar putea fi adaptate vremurilor pe care el trăim.

Nu în ultimul rând, costurile cu închirierea căsuțelor vor avea în vedere și perioada dificilă pe care o traversează micii producători, urmârindu-se o plafonare sau chiar o reducere a tarifelor” a scris pe pagina sa de Facebook primarul Ioan Turc.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!