22.3 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

Târgul de Crăciun ar putea avea loc și în această iarnă!

O veste bună pentru producătorii locali, dar și pentru bistrițeni. Târgul de Crăciun ar putea avea loc și-n această iarnă. Se ia în considerare cea mai ”sigură” variantă, dat fiind contextul pandemic.

Sărbătorile de iarnă din acest an vor fi extrem de diferite, față de cum suntem obișnuiți. Dată fiind pandemia de coronavirus, multe lucruri vor fi interzise.

Administrația locală ia totuși în calcul organizarea Târgului de Crăciun.

”Am avut o întâlnire cu doamna Elena Bărbos, directorul executiv al asociației Produs în Bistrița-Năsăud, cu scopul găsirii unei soluții pentru organizarea Pieței de Crăciun a producătorilor și meșteșugarilor locali” a anunțat primarul Ioan Turc.

Dacă se va putea organiza târgul, atunci căsuțele vor fi mai răsfirate și se va lua în calcul și o pauză pentru dezinfectare.

Amplasarea căsuțelor în spațiul dintre Biserica Evanghelică și Sugălete, cu extensie pe o porțiune a pietonalului, ar urma să permită respectarea măsurilor de distanțare fizică, fiind montați și niște mici stâlpi cu indicații în acest sens. De altfel, vor fi prevăzute reguli clare pentru producători și meșteșugari, cu dezinfectare periodică, programul de vânzare având inclusă o pauză de 30 de minute” a mai subliniat edilul.

Totodată, tarifele de închiriere a domeniului public ar putea fi adaptate vremurilor pe care el trăim.

Nu în ultimul rând, costurile cu închirierea căsuțelor vor avea în vedere și perioada dificilă pe care o traversează micii producători, urmârindu-se o plafonare sau chiar o reducere a tarifelor” a scris pe pagina sa de Facebook primarul Ioan Turc.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!